onsdag 6 juni 2018

Hurra för Sverige!

Nu är det nationaldag. Det är ett påhitt som kommit samtidigt som Sverige som självständig stat avvecklas alltmer. Man kan strunta i saken, eller kanske i stället kräva att nationen tas mer på allvar än vad De Höga Herrarna har tänkt sig. Om inte vi tar hand om Sverige kommer någon annan att göra det - utan att fråga vad vi tycker om saken. Alltså bör vi just kräva detta, att vi själva skall ta hand om det här landet.

Eurostat, EU:s statistiska enhet, brukar twittra ut lite data om berört medlemsland när det har nationaldag, och samma gäller givetvis för Sverige:
Men stämningen är inte så god, trots att Sverige ännu ligger bra till i olika avseenden. "Olust råder i landet" som Strindberg skrev någon gång. Man anar att det knakar i samhällsbygget, och att många  som antas leda landet egentligen inte vill oss väl. Främlingsfientlighet växer, men är det inte också så att främlingars fientlighet mot Sverige växer? Vad säger att folk är bra bara för att de är främlingar och har oklar identitet?


Den här affischen sitter på min gata på Söder i Stockholm. Jag misstänker att även här kommer en och annan missnöjd medborgare att fylla på med "stenkastarveckan", "upploppsveckan", "rånarveckan", "knarklangarveckan", etc etc. Landet splittras, det finns ställen som kanske knappt kan ses som svenska längre, och när vänstern har släppt den nationella frågan tar andra krafter hand om den. Slafsiga vänstertomtar/världsmedborgare med trasiga byxor ersätts av prydliga unga män i kostym och egna uppslag om hur problemen skall lösas.

Men, låt oss i stället tänka på att det är just nu som Sverige är som vackrast. Längst i söder kanske mycket redan blommat över, långt i norr har blomningen knappt börjat, men hos oss 'i mitten' så blommar ännu syréner och nyponrosor. Äppelblommen har fallit av, men årets äppelskörd kan redan ses i form av små gröna knölar. Samma sak med körsbärsträden. Jag går kanske ut i skogen i morgon och tittar hur det är med liljekonvaljerna.

Och kom ihåg: Om inte vi tar hand om Sverige kommer någon annan att göra det - utan att fråga vad vi tycker om saken.


10 kommentarer:

Gammal tant sa...

Jo, olust râder nog i landet och sâ ocksâ i mânga andra länder i och utanför EU.
Och bilden VAKSAM pâ parallell-bloggen kan man ju ta som förebild för oss alla...
Undrar bara vilket sammanhang som finns mellan kommentaren om vänsterns överlâtande av den nationella frâgan till andra krafter och slafsiga vänstertomtar/världsmedborgare med trasiga byxor som ersatts av prydliga unga män i ko stymer...

Björn Nilsson sa...

Gäss lär fungera bra som "vakthundar". De betar på öppna platser, några håller uppsikt när de andra äter, och närmar sig en hungrig räv så slår de larm!

Om man ser på ledarna för nya Alternativ för Sverige (Kasselstrand och Hahne) är de välklädda som fina kostymmodeller. Yngre herrar modell svärmorsdröm. Åkesson är något enklare kanske, men håller stilen. Politiskt intelligenta är de också. De utnyttjar de enorma tomma fält som de andra partierna i sin nyliberala iver har skapat, och därmed skapat mängder av väljare som letar alternativ.

Anonym sa...

Hos er blommar nypon och syrener...Hos oss här i söder är alla gräsmattor gula, det mesta visset och sönderbränt, inget regn i sikte, bevattningsförbud införs i kommun efter kommun. Tempen har legat mellan 25 och 30 grader veckor i sträck förutom någon dags respit med bara 22 grader. Inget man normalt behöver skriva om när det gäller den svenska sommaren som annars bara handlar om lågtryck från Atlanten. Angående vänsterns dikeskörning och numera globalistiska agenda så undrar man vem som lurar vem? Jag tror att Soros och hans anhang lurar skjortan av Åsa-Nisse marxisterna i vänstern och ser dem som "nyttiga idioter" för sin egen globalistiska agenda.

Benny

Gammal tant sa...

Tack för partiellt svar.
Min gammaltantsfrâga gällde ocksâ sammanhanget mellan som det sägs slafsiga vänstertomtar med trasiga byxor och deras klädsels betydelse för vänsterns överlâtande av nationella frâgor till andra krafter, vars representanter är mer prydligt klädda.

 ena sidan beskrivs "vänstern" som ett slags trasproletariat, â andra sidan antyds motsatsen genom epitatet "världsmedborgare" och man undrar dâ om dessa utsagor gäller en slags majoritet eller bara en minoritet av vänstermänniskor, som tycks ha för stor - och fel - inverkan pâ "vänsterpolitiken"....

Anonyme Bennys kommentar om vänsterns dikeskörning & globalistiska agenda och att Soros och hans anhang verkar lura skjortan av vänstern, är mer konkret talande för mig.

Anonym sa...

Vänstern av idag är lika naiva som bankirerna och storföretagarna när de släppte fram Hitler i Tyskland på 30-talet. (Och det var inte bara tyska banker och företag utan också från övriga Europa och USA som till stor del finansierade Hitlers upprustning.) Vänstern tror sig kunna rå på de oligarker och bankmaffian som ligger bakom globalismen. Ack, vilket självbedrägeri..Har man missat vilka enorma ekonomiska resurser som finns bakom dessa personer. De kan muta nästan alla politiker i världen, och gör det ogenerat, vilket ju är uppenbart när man t ex läser om Rheinfeldts nuvarande miljoninkomster eller kollar in Göran Perssons flotta herrgård som kostat 10-tals miljoner. Och detta gäller i de flesta länder i världen. Politikerna kan alltså strunta i väljarna, man har sitt på det torra, och några åtal för landsförräderi lär inte komma med nuvarande korrumperade rättssystem.

Benny

Björn Nilsson sa...

Undrar om jag, i dansken Broby-Johansens anda, skall skriva ett inlägg om sambandet mellan kläder och samhälle? Hur folk klär sig kan ge viss information om samhället i stort - tror jag. Det måste vara någon skillnad mellan samhället där fattiga människor är illa klädda och samhället där folk köper dyra fabriks-trasiga kläder.

Gammal tant sa...

Tror inte tyska banker och storföretagare plus andra frân Europa och USA var vidare naiva, när de finansierade Hitlers upprustning. Där fanns ju pengar att hämta. Och sâ är det väl fortfarande med den ökade globalismen och banker och företag som blir mer och mer multinationella, eller...
Hur Reinfeldts retorik om "nytt arbetarparti" odyl. lyckades rasera mycket av den svenska s.k. välfärdsmodellen, det vet vi ju, likaväl som hur Goran Persson klev ut ur sosse-ledar-skapet och blev flott herrgârdsägare...
Men säg Benny hur sjutton ska vi nu klara oss ur dagens situation med oligarkers och olika mafiosis enorma ekonomiska resurser att ogenerat driva oss ât det hâll de vill, när politiker mest överallt verkar vara mutbara pâ ett sätt eller annat?
Hur politiker sedan klär sig, det är väl mindre viktigt, om de inte gör som republikanen Fillon i Frankrike och tar emot "mutkläder" &c. och därmed förlorar alla chanser till trovärdighet och fortsatt politisk karriär.

Gammal tant sa...

Apropâ Soros och Ameeerikas nuvarande president sâg jag följande artikel pâ nätet i morse, om nâgon nu skulle vara intresserad av detta. Fortsättning följer väl efter Singapore-mötet...

https://www.aol.com/article/news/2018/06/10/george-soros-trump-is-willing-to-destroy-the-world/23455567/

Billionaire investor George Soros has called President Trump a “narcissist [who is] perfectly willing to destroy the world in order to maintain his narcissism.”

“I have built a kind of a mental picture of [Trump] as the ultimate narcissist. I don’t think that he was at all prepared to win the election. Neither he nor [Russian President Vladimir] Putin expected him to win,” he added in his interview with the Washington Post.

Björn Nilsson sa...

Jag undrar om Trump verkligen vill riskera sina och miljardärkompisarnas tillgångar (och liv) genom att "förstöra världen". Är man narcissist måste man väl ha en publik att visa upp sig för, och är publiken död så verkar det ju vara ganska meningslöst?

yaklibber924 sa...

Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks Nevertheless I am experiencing concern with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting equivalent rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx online casinos for us players