fredag 1 juni 2018

Den drömmande förrädaren

En person som känner det före detta liket Babtjenko skriver bland annat detta i Aftonbladet:

Han drömde om att återvända till Ryssland i en Natostridsvagn som del av en ockupationsstyrka.

Med andra ord drömde killen om att bli landsförrädare. Jag skulle tro att stora delar av Rysslands befolkning ännu är ganska känsliga vad det gäller utlänningar som anländer i stridsvagnar, inklusive ryska medhjälpare.

Att vara oppositionell, "regimkritiker", är en sak. Rätt skött kan det kallas "demokrati". Att önska det egna landets undergång och ockupation av främmande makt är något helt annat. Quislingar kallades de som var inne på den linjen under andra världskriget, med major Vidkun Quisling i Norge som den främste representanten.

När "väst" hyllar den här sortens människor (för några år sedan var det en kines som hyllades - han ville att Kina skulle ockuperas av "väst" under några hundra år om jag minns rätt) innebär det bara att klyftan mellan "dom" och "vi" bara blir större. "Väst" stödjer ju personer som är agenter för fienden, som vill ockupera oss! (Och den tanken kan ju inte sägas vara dum.)

2 kommentarer:

martin sa...

Tanke för dagen:

Skall vi tro på lögnarnas förklaring i efterhand? Skall vi tro att de hade för avsikt att avslöja lögnen, bara för att de, lögnarna, säger det? Kan det inte lika gärna varit något som gått snett som gjorde avslöjande i presskonferens det minst graverande alternativet. Sättet att själv kunna "styra narrativet", som det heter i såna kretsar?

Björn Nilsson sa...

Svårt att säga vad det "egentligen" handlade om. Det förvirrande i den här historien kanske beror av att några smarta personer har ägnat mycket tid och tankemöda till att tänka ut en supersmart och komplicerad och idiotsäker plan. Ju krångligare plan, desto större risk att något går fel och allt spricker, (inga planer är idiotsäkra, i synnerhet om idioter är inblandade) och så måste man försöka lappa ihop det hela i efterhand.