måndag 15 augusti 2016

Tar Expo pengar från Soros?

Det finns folk som tror att en viss George Soros finansierar politiska aktiviteter jorden runt, till förmån för USA:s elit.

Här är en lista som är ett par år gammal. Hela listan ser man här. På sidan 18 syns att Sverige är med i pengarullningen. Några som kallas Expo foundation har fått närmare 200.000 kronor från Soros ...






Med tanke på att Expo väl åtminstone på vissa håll ses som ett vänsterprojekt måste väl bidrag från en känd finansparasit i USA orsaka frågor och höjda ögonbryn. På sidan fem i samma dokument finns en annan svensk mottagare, men där rör det sig om en (enligt wikipedia) "näringslivsprofil". Att sådana säljer sig kanske är mindre märkligt.

Skall bli intressant att se om det kommer någon bekräftelse eller dementi från Expo. En del lär väl gotta sig redan i förväg. Jag trodde att Expo var enbart svenskfinansierat, och det trodde nog de flesta andra också.  

En länk med lite mer underlag.

2 kommentarer:

martin sa...

Iofs så är ju NGO:er numera reducerade till professionella tiggare och prenumerationssäljare. Att de skulle kunna tjata till sig en spottstyver från en miljardär, en miljardär som pga av att vara jude har ett intresse i delar av Expos arbete. 200 000 är ju inte så mycket för Stiftelsen Expo heller.

Man har ju hört många konspirationsteorier om Expo genom åren. Småpengar från en miljardär som har som idé att suga att arbetare och sprida till olika "välgörande" verksamheter bekräftar ingen av alla dessa teorier.

Om man följt utvecklingen av dessa konspirationsteorier, var de uppstått och hur de spridit sig till att bli vanligare och mer och mer uttalade av "vanliga människor", så är epicentrum tämligen brunt.

Anonym sa...

Att Expo får pengar av Soros är kanske inte så märkligt om man betänker att det Expo sysslar med gynnar NWO:s agenda. Det dråpliga i sammanhanget är väl att man i Expo kanske inte är medvetna om att man utnyttjas av den superkapitalistiska skurken Soros. Ja, världen är komplex och kan man använda s.k "nyttiga idioter" för sin egen sak så gör man det. Ungefär som Soros påstådda miljöengagemang som i stort sett går ut på att misskreditera kolkraft och andra fossila energikällor för att med sina egna dotterbolag köpa upp dessa sen för en billig penning när man lyckats få ner priset till i stort sett noll! Eller anställa Calle Bildt i ett av sina bolag, men kumpaner i brott som Soros och Bildt, (plundrade Sverige i början av 90-talet när Bildt var statsminister) ser till att hålla varandra om ryggen.

Benny