torsdag 10 juli 2008

Humoristen från Vita Huset

"Adjö från världens värsta nedsmutsare" rapporteras George W Bush ha sagt till sina politikerkollegor när G8-mötet i Japan avslutades. "Goodbye from the world's biggest polluter."

Säg inte att den där killen inte har humor! Eller saknar vitala delar av hjärnan kanske? Med tanke på att han är gammal alkis, fastän torrlagd numera, kan man undra hur det ser ut därinne bland de grå cellerna. En hjärna som en gång har lagts i sprit lär inte återhämta sig. Wet brain kallas det och uppges påverka humöret.

Jag undrar om inte större delen av partikamraterna blir på bättre humör vid tanken på att bli av med "dubya" Bush. Obama företräder visserligen det andra partiet, men med honom kan man väl tänka sig att en smidigare och smartare skurk hamnar i toppen.

När vi ändå är inne på temat USA igen - minns ni den där moderatbönan i Sverige som fick kicken för ett tag sedan för att hon satt på krogen under ett jourpass och intog alkoholhaltiga drycker? Det gör jag (men inte vad hon heter). Hon nobbade att komma till Riksdagens konstitutionsutskott för att vittna och en del tyckte att det var förakt för Riksdagen. Men sedan dog saken ut. I USA har vi ett liknande fall just nu, där den skumme figuren Karl Rove vägrar infinna sig inför ett utskott i Kongressen för att bli utfrågad. Därborta har detta skapat visst uppseende, och vad jag förstår finns det möjligheter för Kongressen att hämta Rove med polismakt. Men numera domineras Kongressen av det demokratiska partiet som i stor utsträckning verkar styras av ynkryggar, så det blir nog ingenting. Ynkryggar, samt folk som är lika korrumperade som republikanerna. Frågan är om moderater, republikaner och liknande figurer verkligen skall tillåtas segla omkring i sin egen sfär högt däruppe, långt bortom lagar och vanlig normal anständighet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hon hette Ulirca Schemström.

Vad gäller Bushs hjärna misstänker jag skarpt att den inte bara är en f.d. alhishjärna utan också numer nerdrogad med SSRI, ett preparat som i vissa fall kan sätta ner omdömet, enligt biverkningslistan.

Det är nämligen vanligt att man försöker bota alkoholister med denna drog. Mycket av det som berättas om Bushs reaktioner och temperamtn tyder också på den saken.

Hitler var ävenså totalt nerdrogad på slutet, der Teppichfresser, då kallad. Hans omdöme var helt utslaget ganska lång tid före det totala sammanbrottet.

Björn Nilsson sa...

Aha, Ulrica Schenström var det. Hon lever nog gott trots sparken!

"Nedsatt omdöme", det passar ju jäkligt bra in på Bush. Men det finns ju ett gäng runtomkring honom varav inte alla kan vara alkisar, samt stöd från några tiotal procent av befolkningen, så sabbad hjärna kan bara vara en delförklaring. Det är ändå mystiskt att en sådan person har kunnat bli president i en supermakt.

Anonym sa...

Visst hette hon "Schenström", det är svårt det där med m och n :-) .

Vad gäller lyckopiller så har jag börjat förstå att massor av folk står på sådana, så vad säger att inte resten av gubbarna runt Bush gör det också?

Vad gäller att bli president i en USA så handlar det väl mest om vilka resurser man kan uppamma, och om vilka rådgivare i folkmanipulation som man anställer. Och det första avgörs av omvad man lovar ge storföretagen om man blir vald.