måndag 30 april 2012

Första maj närmar sig


Ja, det är i morgon alltså. Framför gärna dina synpunkter på det nuvarande tjuvsamhället i ett demonstrationståg eller möte nära dig! Affischen ovan kommer från USA, där det eventuellt kan hända en del intressanta saker i morgon, i samband med den allt livligare rörelsen mot den härskande enprocent-eliten.

5 kommentarer:

Pierre Gilly sa...

Snygg bild. Dock kan det bli svårt att mobilisera i ett land där nästan en majoritet av befolkningen tror att de kommer att höra till den rikaste procenten.

Björn Nilsson sa...

Tja, man får väl resa ett politiskt krav att alla som vill skall få ingå i enprocenten? Kunskaper i matte och logik kanske inte är så utbredda i USA, så många skulle nog gå på det.

martin sa...

Där jag bodde i USA fanns många aktiva socialister. De ordnade föreläsningar och demonstrationer med jämna mellanrum, hade bokbord och delade ut flygblad. De jag såg var mest trottar med den olyckliga förkortningen på sitt partinamn "SA".

De ställde sällan upp i val, på nationell nivå då de är riggade för att vara konservativa. De ställde sig bakom Nader och de gröna i presidentvalen.

Björn Nilsson sa...

Haha, Sturm-Abteilung! Men det var ju den mer proletära delen av NSDAP, så det kanske inte stämmer så illa?

martin sa...

Björn,
den som följer nassarna en smula. Har nog läst en del konflikter inom nationalsocialisterna kring just det där. Där SA och strasserister, står emot de konserativare socialdarwinisterna med sin Führerprinzip. Det är än idag en skarp konflikt inom nazismen som förmodligen medför att vi inte kommer få se några verkligt fungerande rörelser som kombinerar konservativa nationalistiska idéer med nationalistiska socialistiska idéer. Antisemitism är en ganska dålig förenande kraft idag.