måndag 24 november 2014

Alternativ ...?

Om letterna vill slippa julstressen i Riga kunde de ju exempelvis testa Örnsköldsvik eller Smygehuk som alternativ?

3 kommentarer:

martin sa...

Alla skall med och rädda de svenska bankerna, som tar stryk av rysslandsanktionen. In skickar man turisten, det fete fyllot är den moderna imperialismens avant garde.

Karl Malghult sa...

Nej hit med fylleriet, vi ska bli billiga nog att hålla fylleslag inrikes (såsom Spanien, Österrikes alper, Thailand mfl länder varit för oss hittills nu). Vad vore en bar utan kunder, vad vore en nedgång utan en total utjämning emellan de nedgående, vad vore o mores sin o tempores, etc...?

martin sa...

Turisten som den moderna imperialismens avant garde kan användas till mer än att supa sig ut ur kriser! Jag föreslår fredsturism. Genom att vi åker och hälsar på länder i vilka vi är i postmoderna ekonomiska konflikter, festar upp allt vi äger. Så har vi spridit västvaluta i exempelvis Ryssland. Den västvalutan vill de naturligtvis spendera, den västvalutan vill vi naturligtvis ha tillbaka. Turisten tvingar då ryska och svenska institutioner att interagera och för att de svenska institutionerna skall få tillbaka sina pengar, så måste de vara civiliserade. Vi uppmuntrar ryssar att komma hit och förbrödras i svensk vodka, så måste de ryska institutionerna vara civiliserade för att få tillbaka sina pengar. Fast det behöver jag inte säga till ryssarna, det finns gott om ryssar som besöker Sverige numera.