onsdag 19 november 2014

Något kändes avvikande

Jag tittade på den här bilden. Något kändes konstigt. Vad? Stridsvagnen? Nej, inget konstigt med den, de ser ut så där. - Flaggan då? - Nej, det är en av flaggorna som används i östra Ukraina av de modiga antifascistiska motståndskämparna. Har inget att göra med sydstatsflaggan i USA. Det är ett blåvitt Andreaskors på röd botten. - Nej, det var något annat som avvek på något sätt ...

Titta här, titta på skyltarna för 'övergångsställe'! Här bränns det!
Här är en svensk skylt för övergångsställe. Notera den uppseendeväckande skillnaden: i Ukraina böjer den 'övergående' inte samma ben som i Sverige. Ukrainaren böjer 'framfoten' medan svensken så att säga har 'böjningen om bakfoten'. Och det finns människor som tycker att Ukraina skall dras in i Europa och EU trots detta. Nå, Europa räcker till Ural, men EU ...

4 kommentarer:

martin sa...

Jag roar mig själv alltid med att studer skillnaderna på "Herr Gårman" i olika länder. Det är små subtila skillnader i design överallt.

martin sa...

Man hajade till lite och trodde att det var raggare som kom farande, så jag fick kolla upp flaggan. Novorussia förnekar att inspirationen är hämtad från det amerikanska inbördeskriget.

Blå, vit och röd är dock väldigt vanliga färger, så som andreaskorset är vanliga på krigsflaggor.

Simsalablunder sa...

Ukraina har en Herr Springerman.

martin sa...

Simsalablunder,
jag har i mina egna efterforskningar sett versioner av Herr Gårman som är spänstiga i stegen. I de länderna är det ett gott råd att följa skyltens anvisning för att klara sig i trafiken. Spring för livet här-skylt. :)