onsdag 12 november 2014

Diverse onsdagstankar

Det ligger säkert mycket djuplodande forskning bakom detta att man lever längre om man tycker att det är meningsfullt att harva på än om man tycker att varje dag känns mest som skit!

Har varit dålig på att svara på kommentarer de senaste dagarna. Fast en del kommentarer har varit så tänkvärda att jag funderar på att lyfta upp dem till nya bloggposter. Ber att få återkomma om det.

***

Att Ambulansförbundet efterlyser militär utrustning för ambulanspersonal kan ju ge upphov till en massa tankar och kommentarer. Förbundet vill i första hand att:


... larmcentral och ambulanser ska ha tillgång till de uppgifter som polisen har om personer som kan misstänkas vara våldsamma eller har vapen. Men förbundet vill även att det införs vad Henrik Johansson kallar taktiska enheter.

– Akutsjukvårdare som är förberedda att åka in i en hetzon. De har kravallhjälm, skottsäker väst, benskydd och hölsterförpackning. De har en utrustning som är anpassad för att kunna jobba i en sådan miljö. De har naturligtvis också gasmask.

Jag vidhåller fortfarande att det inte får vara så här. Enstaka tvättäkta våldsamma galningar får man tyvärr vara beredd på, de kan dyka upp var som helst, men när det handlar om ligister och kriminella gäng som mycket väl vet vad de gör är det något annat. Angrepp på räddningspersonal borde behandlas som mordförsök, mot personalen och/eller de som skall räddas. - Jag var på ett möte i eftermiddags, det handlade om demensvård. Bortåt 180.000 personer i Sverige är direkt drabbade av den typen av sjukdomar, varav några procent inte är åldringar. Detta är alltså inte ett rent åldersproblem, särskilt inte om man tänker på att det kan finnas bortåt en miljon människor runtomkring de direkt sjuka. Kanske tio procent av befolkningen är nära berörda av demenssjukdomar som drabbade, anhöriga, vårdpersonal. Det är mycket det. Vad är viktigast, att ta hand om människor som har gjort så mycket för att bygga upp det här samhället och göra det bra att leva i, eller att jamsa med ligister och kriminella som inte har den minsta avsikt att göra något bra?

***

En annan sak: förslag sökes från mina läsare på ett bra program för att prenumerera på och läsa bloggar. Har ett nu som heter Feedreader, men jag tycker det känns segt och ofta 'beckar igen'. Skulle vilja ha något bättre för att hålla koll på alla mer eller mindre bra bloggar som jag läser. Några uppslag?

6 kommentarer:

martin sa...

Körde ett tag netnewswire, men den finns nog bara för Mac. Vill inte påstå att jag var så himla nöjd. Det fattas en hel del funktionalitet som man önskar sig. Hålla koll på sina kommentarer borde vara en given funktion.

Ambulansen måste också rusta för kriget emot medborgaren. Det räcker inte med att vi inom EU militariserar polisen i allt större utsträckning, en naturlig följd av det blir att ambulansen också vill vara mer förberedd för urbana krigszoner som man planerar för EU.

Jav Farli sa...

Jag läser rss via Feedly både på webben och i mobilen. Fungerar bra tycker jag.

Björn Nilsson sa...

Tack 'Udda', jag skall testa.

Martin, nu är du inne på ämnet 'military urbanism'. Överklassens förebereder sig på det värsta genom att göra den vanliga polisen alltmer militärt utrustad och motiverad. Undrar vad ordinarie poliser tänker om det?

Jav Farli sa...

Apropå militarisering av polisen så är väl kanske följande inlägg om piketen relevant: http://jagvillvarafarlig.blogspot.se/2014/08/piketen-pa-plats-i-paris.html

Björn Nilsson sa...

Jo, jag har faktiskt sett den bloggposten. Gjorde reflexionen att de där gossarna ser så överlastade ut att man undrar om de kan röra sig? Kanske därför de föredrar att placera sig i hukande ställning bland ormbunkar?

Så länge de här militariserade grupperna i Sverige ger sig på invandrare i första hand tror jag dessvärre att det inte blir så många frågor om dem i media. Kan man få dem att storma Rosenbad och hämta ut Löfven kanske det blev mer liv ...

Jan Wiklund sa...

Apropå huvudproblemet: ligor och gäng kommer vi att ha så länge arbetslösheten ligger på 7% och alltfler av de arbeten som finns ligger utanför alla trygghetssystem. Då blir tryggheten i gänget det enda som gäller.

Problemet kan inte lösas militärt, som det heter, bara ekonomiskt, med investeringar som ger nya jobb.