fredag 7 november 2014

Grattis på 97-årsdagen!

oktoberrevolution
Ett faktum som fisförnäma borgare brukar vifta bort som oväsentligt är att Lenin tillhörde den minoritet inom arbetarrörelsen som motsatte sig Första världskriget. Att miljontals människoliv hade kunnat sparats, det spelar ingen roll ... "mördare" väser den fisförnäme borgaren, men avser då Lenin och inte de ruttna politiker och generaler som skickade miljoner unga män till döden i Europas skyttegravar.

Den 7 november 1917 inträffade oktoberrevolutionen i Ryssland! Så kan det gå när man kör med en avvikande almanack, vilket Ryssland gjorde vid den tiden. Men det struntar vi i just nu, och gratulerar i stället 97-åringen. För några dagar sedan var jag inne på frågan om hur lyckad kommunismen varit under 1900-talet. Det finns anledning att återkomma till frågan, men just nu tycker jag det räcker med gratulationer och ett fyrfaldigt "hurra"!

1 kommentar:

martin sa...

Слава
советским
героям
освободителям

"Ära åt den sovjetiska oktoberrevolutionen"

Som det stod på monumentet jag besökte i helgen efter en dag av att neutralisera nazistpropaganda och sprida antifascist propaganda, i ett av våra östra EU-länder.

Folk hade varit och lagt ned kransar vid monumentet. Men firandet hade varit ganska litet.

För att kalla Lenin mördare så ägnar man sig åt en vidrig relativism, där man jämställer utsugare som dödar för att de kan och för att de är fria från ansvar för sin slakt, med arbetare och utsugna som står upp emot förtryck och som värjer sig från den första gruppens försök att krossa de utsugnas resning. Man jämställer gärningsman med offer.

Jag besökte även ett monument för ovanstående EU-lands deltagande i förintelsen. Det låg inte långt från monumentet över oktoberrevolutionen. Vi har en pronazistisk organisation i Sverige som heter "Forum för levande historia", en historielös organisation som ägnar sig åt en fruktansvärd relativism. För att få ihop sin relativism måste man aktivt blunda för vad det var för länder och folk som främst utsattes för ett "förtryck". Man jämställer nazister som ivrigt deltog i slakten av 20 miljoner ryssar, 6 miljoner judar och 1 miljon romer och många andra oönskade. Främst var det alltså gärningsmän och gärningsmäns apologeter som drabbades. Jämställer du det med nazisternas brott, då är du objektivt pronazistisk. Läste man landets historia under kriget, under warsawa-pakten och nutidshistoria, så ser det snarare ut som Stalin var en mjukis och ryssarna var väldigt förlåtande. (Förmågan till sympati minskades väldigt mycket när man satte saker i sina sammanhang.)