onsdag 7 september 2011

Komik eller tragik?


Jag gjorde ett av mina sällsynta nedslag i dansk press och fick syn på denna bild av dronning Margrethe som nu är i Ryssland och på bilden på väg för att träffa Putin. Man får hoppas att karln kan hålla sin korrekta KGB-mask och inte faller i hysteriskt skratt. Är detta komiskt - eller är det ännu ett tragiskt exempel på de underligheter som kungligheter pläga kläda sig i? (Eller är det hemlig spaningsutrustning gömd i de där konstiga spiralerna damen har på knoppen?)

12 kommentarer:

Pierre Gilly sa...

Nej, det måste vara en av dessa utomjordingar, du nämnt, som lånat ut pengar till världens stater...

Björn Nilsson sa...

Du kan ha rätt, strålpistolen kanske är gömd i hatten?

Pierre Gilly sa...

Det där är ingen hatt...

Jan Wiklund sa...

Nej, det är NATOs hemliga vapen.

martin sa...

Kejsarens nya kläder är en saga med många bottnar.

Björn Nilsson sa...

Undrar vilka kvalifikationer man skall ha för att bli kläd-stajlist åt kungligheter? Är det över huvud taget kläder?

martin sa...

Man börjar med en sk "book" av syra (LSD), vad det verkar. :)

Björn Nilsson sa...

Kan man ha sådana synpunkter i en blogg som även oskyldiga barn antas kunna läsa ...? Fast i och för sig kan man ju undra om det är en dansk klädesartist som slagit till, och då kan man väl misstänka att det är en tomte som röker på då och då! (Obs. Fördom!)

Kerstin sa...

Hörde för inte så länge sen, när jag till en dansk sade att jag tyckte att drottning Margarete klär sig som en fågelskrämma, att danskarna anser att hon är väldigt välklädd och har god klädsmak.
Hrm.

Björn Nilsson sa...

Hehe, ja, smaken är ju delad ...

Sixten Andréasson sa...

Nu tycker jag ni är dum. Dronnungen är i motsats till sin kusin Calle kulturellt intresserad och själv konstnärlig, som vissa i Bernadotte släkten. Prins Eugen och Sigvard. Hon brukar designa sina kläder och annat. Inte rädd för att chockera i Danmark och som här i Ryssland.
Hon kommer ständigt till sin loge i det Kongelige och sitter inte som CG o Silvia och ser plågade ut nån gång i Operan. Har dessutom hållit bra tal mot främlingsfientligheten i Kjersgaards Danmark.

Björn Nilsson sa...

Men snälla, den där hatten får mig att tänka på den gamla TV-serien "Mannen från Mars". Fast inte ens han hade antenner som verkar ha legat i papiljotter!