fredag 6 juli 2012

Nit igen för Adolf

Många har blivit glada över rapporterna från CERN att forskarna (kanske) funnit (åtminstone spår av) Higgsbosonen som kan förklara (en mindre del av) universums skapelse. Men för den arme Adolf är det ytterligare en missräkning bland alla andra missräkningar som han drabbas av ... Tevatron var USA:s svar på CERN:s partikelaccelerator, men den har stängts av budgetskäl och europeerna har därmed kunnat slå ut jänkarna i partikeljakten. (Skall man tolka det här som att Hitler egentligen är amerikan ...?)

2 kommentarer:

martin sa...

"Second movers advantage" har tjänat USA väldigt bra under decennier nu. Men även i Europa börjar grundforskning mattas av och finansieringen börjar kantra åt "second movers advantage" här med. Snart bara asiater som sysslar med sån där grundforskning, den där dyra och onödiga som inte har några som helst applikationer i verkligheten, men som ändå gett upphov till alla verkliga applikationer som någonsin kommit ur forskning.

Jag gissar på att CERN hittar higgsbosonen, USA:s partikelfysiker patenterar allt av värde... :)

Björn Nilsson sa...

Jaha, då får vi väl se fram emot att kineserna bygger en ny häftig accelerator, och om de gör det så måste väl indier och japaner visa att de inte är sämre! Ex oriente lux!