söndag 18 mars 2018

Robert Nybergs 'Vilgot' förklarar avdrag och bidrag

Det här kanske har figurerat på bloggen tidigare: skillnaden mellan bidrag (för de som har lite) respektive avdrag (för de som har mer). Men upprepning kan vara bra. Vilgot förklarar sedvanligt vänligt vad det handlar om.



Jag brukar tänka att de som säger sig måste ha skatteavdrag för att få tjänster eller arbeten utförda borde förklara hur deras hushållsekonomi ser ut. Är det verkligen så att de lever på marginalen, eller prioriterar man inte? Som exempel: skall man ha billiga hantverkare och dyra utrikesresor samtidigt?

Kan man också göra antagandet att makthavarna tror att de som inte har det så gott ställt ändå inte har något behov att att leja hantverkare? I så fall är det ju logiskt att det inte ges bidrag för den typen av arbeten. Gamlingen i sitt hus som skulle behöva ha några grejor fixade av en yrkesman ... äsch den struntar vi i! Har man så låg inkomst att avdragen inte har någon betydelse får man väl skylla sig själv då! - Hur är det man säger på engelska språket: Poor pays more - eller betalar inte alls eftersom pengarna inte finns.

2 kommentarer:

Martin Gustavsson sa...

Och den lilla trevliga sanningen ska komma från det monopolkapitalistiskt ägda Aftonbladet som upprätthåller den ordningen och göder monopolkapitalismen på bekostnad av 90% av folket?

Björn Nilsson sa...

Nåja, det finns ju några små frizoner (lite fria i alla fall) hos AB, på ledar- och kultursidorna. Resten är mest slask.