lördag 24 mars 2018

Svensson tramsar

Jag brukar förespråka en hövlig ton i samtalet på nätet (och överallt annars, för den delen). Att i oträngt läge skrika förolämpningar är inte så bra, för då blir det ju inget samtal. Men jag är ju blockad av bloggaren trotskist-Svensson-som-inte-vill-kalla-sig-trotskist, så då blir det ju inget samtal. Då skriver jag att Svensson tramsar, Svensson vet inte vad han pratar om, Svensson är okunnig. Förmodligen vet han inte skillnaden mellan Kortedala och Långedrag heller.

Varför denna utgjutelse? - Jo, det är så att Svensson påstår sig tro att böneutrop bara har med ljudnivå att göra, att det finns en massa andra saker som låter i stan, och att därför "i det stora hela är böneutrop inget problem".

Jo faktiskt, han tror att det bara har med några minuters skrikande från ett torn att göra. Och detta tror han i världens mest sekulariserade och individualistiska land (se undersökningarna från World Values Survey), i det ögonblick där ett antal pajsare som definitivt inte är sekulariserade individualister kommer in i landet och kräver alltmer utrymme. Därmed blir böneutropen som samlar de religiösa fanatikerna ett problem. De är inte jämförbara med kyrkklockorna hos en rörelse som går bakåt och har dåligt självförtroende. Här handlar det om en rörelse med aggressiva inslag som går framåt i västra Europa bland annat för att de liberala samhällena inte begriper hur man hanterar sådana människor och deras högljudda självförtroende. Eller möjligen i teorin begriper, men inte vågar gå till handling.

Man skulle ju kunna tro att en socialist skulle gilla sekularisering och åtminstone viss individualism, för det kan ju vara en kulturell förutsättning just för övergången från kapitalism till socialism, men inte: Svensson tillhör de skojarsocialister som står upp för islamisterna. Märkligt nog finns det en massa kvinnspersoner som gör det också, trots att de borde ha väldigt klart för sig hur muslimer tänker, och att de nog inte skulle tolerera samma tänkande och attityder från kristna grupper.

Om sådana som Svensson får som han vill ligger sekularisering och individualism illa till.

3 kommentarer:

Inre exil sa...

Du skriver det som måste skrivas om "skojarsocialister som står upp för islamisterna". Det ska inte hindra att man också säger det om resten av det politiska spektrat. Jag möter såväl liberaler som moderater som har samma ryggradslösa hållning. Det grundläggande tankefel de gör sig skyldiga till är att de tror sig "förhindra rasism" med sin hållning. I dagarna visar brittiska medier vad som kan ske på ett närliggande område: räds man stämplar om rasism går man brottslingarnas ärende. Sedan 1980-talet har bara i Newcastle 700 fall av grooming ägt rum, först nu röjer man i skiten och kallar saker för vad de är. Islamisterna växer och frodas i samma kretsar som grooming-gängen. Märkligt, precis som du säger, att just vänstermänniskor tiger om dessa ting. Det är som om all historisk kontakt är bruten.

Björn Nilsson sa...

Den historiska kontakten ÄR bruten. Jag undrar om begreppet 'klasståndpunkt' är begriplig för så många idag bland de som kallar sig vänster. Det är nog inte så, och då tappar man kontakten inte bara med historien utan med stora delar av väljarkårens arbetande människor (som då vänder sig till andra partier som verkar mer sympatiskt inställda).

Martin Gustavsson sa...

Politikeradeln (från V till M) har korrumperat sig hos George Soros och ingen nämner denna monopolkapitalistiska elefant i vardagsrumssoffan som skapat vårt problem.

Har man de sekteristiskt indoktrinerade tillsammans med vanliga elever blir det konflikt, separerar man dem blir det också konflikt. Varför? Problemet sitter naturligtvis innanför pannbenet och har lagts in där av sekteristiska religiösa ledare.

”Våra pionjärer fängslades för de drev med präster och gud och dagens vänster bugar för präster som är minst lika reaktionära. Bara att de kommer från en annan del av världen.”
/ Johannes Regell (Källa: https://nyheteridag.se/plus/socialisterna-i-vastervik-om-vansterns-installning-till-boneutrop-man-sviker-sin-rorelses-historia/)