söndag 17 augusti 2008

Det är fegt att ge sig på barn

Jag vill veta varför det är olagligt att köra bil i onyktert tillstånd, men lagligt att vara full när man tar hand om barn.


Det är en helt riktig fråga som Inga-Lina Lindqvist ställer i Aftonbladet. Svaret kanske är att förarens onykterhet kan få bilen att gå sönder medan barnet väl klarar sig ändå ... eller?

Det är fegt att ge sig på barn. Inte ens ett oemotståndligt sug efter droger som gör att man blir konstig i skallen motiverar att man skall få vansköta barn. När man pratar med en drogmissbrukare pratar man med ... ja, vadå? Är det en människa, eller är det en flaska sprit eller en pillerburk? Bör tunga missbrukare anses som tillräkneliga? Folk som slår sina egna och andras liv i spillror - det är fegt!

Hör ni det "liberaler"? Fegt.

I samma fega kategori kan man inordna de kräk som vill höja barna- och mödradödligheten på Cuba. En del vänsterpartister verkar ingå i det gänget. Man får inte ursäkta diktaturen på Cuba med en god hälsovård, påstår de. Nänä, om man uttrycker det så där lite smetigt överslätande som "hälsovård" låter påståendet rimligt. Men när man börjar konkretisera, som med barna- och mödradödlighet, eller operationer som räddar synen på mängder av människor, då kanske det inte är lika tjusigt längre.

Det handlar om människoliv, om mänskligt lidande, och här har Cuba lyckats bättre än grannstaterna. De grannar man i första hand skall jämföra med är de fattiga nationerna i Karibien, men även USA hamnar i en dålig dager här. Och eftersom USA inte visar några tecken på att vilja rusta upp sitt hälsoväsen måste grannarna rusta ner så att det inte märks hur dåliga man är - och då måste, för att uttrycka saken konkret, fler spädbarn och mödrar dö på Cuba. För vem tror väl att något annat händer om liberalerna får sitt efterlängtade "regimskifte". Att moraliskt nedgångna folkpartister ställer upp på det här (samtidigt som de givetvis hycklande kommer att bedyra att "nämen vi vill verkligen inte ...") är väl en sak - de där figurerna är som de är. Men varför vänsterpartister?

Att ställa sig upp och ropa "jag ger mitt liv för friheten" är en sak. Att ställa sig upp och ropa att "nyfödda barn skall offras för friheten men jag tänker själv banne mig inte riskera någonting" är en helt annan sak. En mycket rutten sak. Omoraliskt. Fegt. Det må så vara att den är folkpartistisk, men vad har vänsterpartister i den smeten att göra?

Inga kommentarer: