fredag 22 november 2013

Radio-tomten slår till

Via ett tips (tack) hittad jag det här FB-inlägget som säger en del om tomtarna i vår så kallade Public Service. Här är rubbet:

Några meningar ur mitt första samtal med en journalist från Sveriges Radio:

Journalist: Om du anser att militären är de som skyddar befolkningen, vilka är det som dödar den civila befolkningen?

Jag: Det är självklart extrimister av olika slag, terrorister och jihadister från olika länder.

Journalist: Vart kan man läsa det?

Jag: Förlåt, men jag tycker att det var en löjlig fråga, hur kan du ställa en sådan fråga? Jag tycker det räcker med att du googlar; terrorist eller jihadist i Syrien.

Detta samtal var en slags förberedelse inför en inspelning på Sveriges Radio som skulle handla om kristnas situation i Syrien. Jag och ordförande för ADO (ungdomar) skulle få svara på kristnas situation i syrien.

Andra samtalet:

Journalist: Inför inspelningen så vill jag att du ska tänka på att inte tala om muslimer, Muslimska Brödarskapet som finns inom oppositionen, och absolut inte om vad Carl Bildt har gjort och varit iblandad i Syrien konflikten.

Jag: Tyvärr så kan inte jag inte delta i inspelningen kring de kristnas situation i Syrien om jag inte får ta upp Muslimska Brödarskapet som tillhör en stor del av oppositionen, eftersom du ställer frågan varför vill du ha kvar den nuvarande regimen. Klart att jag måste säga eftersom jag inte vill ha extrimister i makten.

Journalist: Jo självklart, du missförstår mig vi kan ju ändra på frågorna. Din diskussion är väldigt välformular och klok och vill att du ska vara med eftersom många delar din syn på konflikten, så det känns viktigt att den kommer fram.

Ja kära ni vad ska man säga ! Jag får inte uttala mig som jag vill eller rättare sagt tala ur det verkliga som sker i Syrien!!! Och det känns verkligen att Sveriges Radio är oseriösa, hur kan man fråga vart kan man läsa att terrorister finns i landet och dödar Syrier, och efter snart tre år vill de att vår syn på konflikten är viktig att träda fram. Jag skäms över vår media, fy !!!
Min enda egna kommentar är att ordet stavas 'extremist'. Annars inga anmärkningar.

1 kommentar:

Carl Jacobson sa...

Jo, jag har ju varit med förr, och känner väl till de där förhandlingarna om vad man får säga i en kommande intervju!