lördag 11 oktober 2014

Bilder från höstpromenad

Vanligen brukar jag använda min bildblogg för att presentera ... ja, just bilder, gärna av det lite mer 'konstnärliga' slaget. Men i kväll gör jag ett undantag och lägger upp en serie höstbilder här, produkter av en promenad runt Årstaviken i Stockholm igår. Ta detta just som lite reklam för min bildblogg, där sker det uppdateringar var eller varannan dag! - I den här bloggen är bildformatet ganska klent, men klicka på första bilden så bör den bli ordentligt större. Och sedan bör det gå att fortsätta bild för bild, om man känner för det, och sluta med 'escape'.


8 kommentarer:

martin sa...

Tog mig också en höstpromenad, men det var mest i jakt på svampar och därmed inte i lika urban miljö. Där passade jag på att ta en bild för bevismaterial, för jag hittade som så ofta annars när jag är ute i skogen, markägarens skräphög.

Nedskräpningen i skog och mark brukar användas för argumenterande från höger, det är antingen emot allemansrätten eller så är det emot utlänningar, eller utländska bärplockare. Men vi som rör oss i skogarna vet vilka det är som skräpar ned i skogen. Det är i de absolut flesta fall markägaren själv. Traditionen är ju lång, jag har hittat 50 år gamla skräphögar i skogarna här och hittat ett och annat samlarobjekt. Detta är en nyare och typisk avskälpningsplats som markägare nyttjar, att det är markägaren vet man för det går bara att ta sig dit med traktor, genom gården som hör till marken.
http://bayimg.com/gabcPAaga

Sorry för OT.

Det var fina bilder från Stockholm, i nordöstra USA är det nån sorts medelklassport att ge sig ut i naturen och se löven skifta färg. Det var en väldigt upphaussad aktivitet som jag inte riktigt begrep. Men att det är fina vyer det begriper jag.

Björn Nilsson sa...

Man får väl ta det goda med det onda ... och trösta sig med att all skräpet åker väck senast vid nästa istid. Annars borde det väl ligga rätt mycket återvinningsvärt skrot ute i terrängen, bara 'någon' tar hand om det.

I Nordamerika finns det väl mängder av lönnar som står som röda fanborgar framåt hösten, och det måste vara trevligt att titta på.

einartysken sa...

Härliga bilder, Björn. Då ser man att klimatet i Stockholm är mycket varmare än här i Småland. Här är nästan alla bladen redan borta.

Men Martins länk leder ingenstans. Men det han säger stämmer på pricken.

Björn Nilsson sa...

Tack Einar.

Om du märker upp hela adressen som Martin angav, och sedan högerklickar på, får du inte då upp en meny där du kan välja var du vill öppna bilden? Det fungerar för mig.

Knapsu sa...

Martin skriver att "i nordöstra USA är det nån sorts medelklassport att ge sig ut i naturen och se löven skifta färg".

Det där är något som förekommer även i Finland där man tar en kortare semesterresa ute på landet på en "russkareissu" för att uppleva hösten med dess vackra färger.
Något som turismföretagarna drar nytta av.

martin sa...

Knapsu,
eftersom det nya tjänsteekonomin skall ha förutom dasskurning, turism som ryggraden i ekonomin, kanske det var en felsatsning för typ 100 år sedan att plantera gran och tall. Fast den sortens turism blir svår att få till norr om biologiska norrlandsgränsen i vilket fall.

Knapsu sa...

Martin: lövträden har ju tagit över alltmera i takt med att tallen och granen skickats ut ur landet i form av brädor och papper.
Så nog kan man göra en russkareissu i Norrbotten alltid.
;-)

martin sa...

Einar,
har märkt det där förr. Jag undrar om det institutionella internet inte gillar länkar till rebellerna bakom bayimg. Härskartekniken osynliggörande emot det internet som inte "tar sitt sociala ansvar". Brukar alltid funka för mig när man copy pastear adressen in i webbläsaren.