fredag 27 januari 2012

Varför kan de inte bara försvinna?

Jo här ser vi en anslagstavla där den aktuella socialdemokratiska politiken klart och tydligt framläggs,

Den här bilden har jag publicerat tidigare någon gång, det var innan senaste valet. Jag tyckte väl att den rätt bra illustrerade den socialdemokratiska politikens flytkraft.

Varför kan de inte bara skämmas och springa och gömma sig?

4 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

Tyvärr fyller sossarna ett slags platshållarfunktion, i brist på seriösa folkliga mobiliseringar. Jag är inte helt säker på att det skulle bli bättre om de försvann; det är inte självklart att folk för den skull skulle börja ta vara på sina egna intressen. Risken är stor att det bara blir nån sorts panik kvar.

Ansvaret faller tungt på oss som har misslyckats med att erbjuda om inte ett alternativ så i alla fall en ryggrad.

Björn Nilsson sa...

Är inte ansvaret först och främst deras eget? Deras ledare har ju till och med betalt just för att skapa en bra politik!

Jan Wiklund sa...

Tyvärr, Björn! Politiker kan inte göra detta själva. Riksdag och regering är kompromissorgan där man sätter ihop en politik efter de krafter som finns i samhället.

Om folkmajoriteten håller käften och låter kapital och övre medelklass stå ensamma på scenen blir det dessa som avgör politiken - vilka politikerna än är.

I grunden är det förstås socialdemokraternas fel att deet har blivit så här - våra farfarsföräldrars generation begrep mycket väl att man måste agera själv. Det var en socialdemokratisk 30-talsvision att folk skulle hålla käften och Partiet sköta dess angelägenheter via betalda ombudsmän och politiker. En sorts jultomtevision. Men den var givetvis gravt verklighetsfrämmande!

Björn Nilsson sa...

Vuxna människor ... ansvar!!!