lördag 21 januari 2012

Mer om teknikskifte

Som en uppföljning av gårdagens funderingar angående teknikskifte inom fotografering, här har vi en annan relik som jag återfunnit och scannat:


Ett papper med ... ja, vad är det? - Jo, nu skall jag berätta hur det var förr! TV fanns redan då, och TV-licens. Hur betalte man den då? Jo, man gick till något som kallades postkontor och så stod man i kö och kom så småningom fram till en dam som satt bakom den så kallade kassadisken, och där lämnade man pengar som skulle sättas in på ett postgirokonto. Som kvitto fick man en liten brun remsa med klister på baksidan, och när man kom hem kunde man klistra upp remsan på ett större papper och spara som bevis för att man verkligen betalt. Som framgår av datumstämplarna var det inte mer än femtio år sedan!

2 kommentarer:

Carl Jacobson sa...

Jo, fast de där remsorna var ju inte bruna på den tiden. Att de med tiden fått den färgen visar bara att man använt billigt papper...

Björn Nilsson sa...

Jaha, om du säger det så: mitt färgminne sträcker sig inte så långt tillbaka i tiden, verkar det! Men det är klart, brunt tryck på brunt papper hade ju inte varit så lyckat!