lördag 28 januari 2012

Vinter i KabulDet är vinter i Afghanistan också. Jag hittade den här, och andra bilder, från eländet i Kabul på Einar Schlereths blogg. I Aftonbladet skriver tre socialdemokrater att trupperna bör tas hem från Afghanistan.

Det moraliska ansvaret för eventuella skadade eller förluster i denna svenska krigsinsats vilar tungt på riksdagsmajoriteten.

Och vem tror att riksdagsmajoriteten tar något moraliskt ansvar om den inte utsätts för något fruktansvärt hot, exempelvis risken för indragna arvoden och pensioner? Jag undrar om de ordinarie ledamöterna ens fattar att det finns ett rejält moraliskt problem här?

4 kommentarer:

Sleipnir sa...

Det moraliska problemet är väl snarare hos den som inte vill hjälpa enligt FN mandat, och (som Helle Klein et al gör) ljuger om den insatsen.

Björn Nilsson sa...

Afghanerna har drabbats av krig i över trettio år nu. Det räcker för länge sedan. FN-mandat som utfärdas i efterhand är inget värda.

Kerstin sa...

Och FN-mandat som utfärdas på grundval av rena lögner och rykten, som fallet var med överflygningsförbudzonen i Libyen, är inte heller värda att respekteras.
FN har tyvärr degenererat bortom all räddning och kan inte betraktas som en världsorganisation för fred längre. Den är numer i hubudsak USA:s alibi för USA:s nykoloniala krig.

Jan Wiklund sa...

USAs och EUs menar du? Man får nog räkna med en massiv intressegemenskap mellan ett antal nordstater här, och deras önskan att roffa åt sig så mycket olja som möjligt innan det är för sent.