tisdag 23 juli 2013

Nattens ...

... nyhetstorka, eller vad? Den här löpsedeln om nattens ospecificerade drama har jag sett flera gånger under sommaren. Vad är innebörden? Att det inte hänt något (i stil med jättedemonstrationer och kupp i Egypten)? Eller är det helt enkelt så att ordinarie löpsedelsredaktören (eller vad personen kan kallas) har semester och ersatts av en totalt rådlös sommarvikarie?


Jag funderade även över Expressens löpsedel. Denna bild är tagen i Haninge, och här talas om "Knivmördaren från Haninge". Ibland görs ju löpsedlar utifrån lokala upplagor med rubriker som skall ge en lokal touch: "Dessa personer under trettio tjänar mest på Söder" står det på löpsedlarna på Söder. Åker man till Haninge så står det samma sak, men Haninge i stället för Söder. I konsekvensens namn borde det på Söder ha stått om "knivmördaren från Söder", och i Jokkmokk om "knivmördaren från Jokkmokk"! - Förresten, vad antas man göra med informationen om vem som tjänar mest?

Sluttramsat om detta (för den här gången!) Men jag kan inte, som avslutning, avhålla mig från att återpublicera en löpsedel från Första maj 2009. Vad blev det av grisen? Fläskfilé och kotletter?


6 kommentarer:

Thomas Nydahl sa...

Björn, som gammal frilansare kan jag inte låta bli att fråga: är det verkligen nattens nyhetstorka vi talar om? Den fördummande pressen presterar löpsedlar av det här slaget året runt. Och morgontidningarna tävlar med dem, både i dumhet och löpsedlar.

Nog fanns det skäl att lämna dem bakom sig. Alla utan undantag.

Björn Nilsson sa...

Någonting måste väl murvlarna ha kunnat gräva upp och sätta på löpet? Har verkligen inte Robinson-Robban hittat på något tokigt, blivit allvarligt sjuk (brusten blindtarm för fem år sedan) eller så?

Lasse Strömberg sa...

Kom ihåg den klassiska löpsedeln från AB:

Greve sköt neger
med jaktgevär på
Östermalm

Det är vad jag kalla löpsedel det!

Möjligtvis hänger den kvar på pressklubbens krog på Vasagatan där du kan gå in och titta på den.

Björn Nilsson sa...

Lasse, ja, den torde vara svår att överträffa!

martin sa...

Den informationen är viktig för sökandet efter jämlikhet. Det är evigt detta sökande efter jämlikhet, finns det inga möjligheter eller organisationer som söker positiv jämlikhet, så kommer individen att söka negativ jämlikhet. Jag kan inte själv förbättra min situation att ha råd med en fin bil som du, men jag kan alltid sätta eld på din bil.

Vägrar samhället positiv utjämning, kommer individen söka negativ dito.

Björn Nilsson sa...

Haha, jag har ingen bil, så den gubben går inte!

Undrar vem den där Emma på löpsedeln var/är? En person som var totalt ointressant redan 1 maj 2009 ocn nu totalt bortglömd?