lördag 9 februari 2008

Du diskar väl inte ....

... och lagar mat i samma lokal? Passa dig, kanske EU kommer och tar dig så småningom!

Jaha, vad har gangstrarna i EU hittat på nu då? Frågan dök upp i och med att gratistidningen Södermalmsnytt dök ner i brevlådan och bland annat innehöll rubriken: "Dagiskök kan stängas. Stor oro vid översyn på grund av stränga EU-regler." Det är nämligen så att de flesta förskolor på Söder lagar mat åt barnen i egna kök. Men nu kommer EU med krav som säger att matlagning, diskning och liknande inte får göras samtidigt i samma lokal. Därmed kommer det att krävas större utrymmen än vad många kan organisera och har råd med, vilket i sin tur innebär att man måste börja stoppa i barnen sörja som levereras av någon cateringfirma i stället för ordentligt tillagad mat.

Då kan man fråga: varför bara här? Kan inte EU på en gång kräva att ingen får laga mat och diska samtidigt i samma rum? Om du inte kan minst fördubbla ditt kök så måste du äta ljummen slabb från någon extern leverantör (är det inte så för många pensionerärer med hemhjälp idag förresten?) Jag är säker på att alla entusiastiska EU-anhängare skulle välkomna ett sådant inititativ.

Man skulle ju också kunna efterlysa folk med ryggrad som helt enkelt säger NEJ till EU:s påhitt, men sådana hittar man inte i någon större utsträckning vare sig i Alliansen eller hos socialdemokraternas ledning. Hela det där gänget är ju medansvarigt för att vi sitter i den här soppan.

Inga kommentarer: