fredag 1 februari 2008

Söderkåkar igen


I morgonsolen lyser några kåkar från gamla Söder i utkanten av Ludvigsbergs gamla industriområde. En härlig syn! Numera är de fina och upprustade (antar jag) och är inte dragiga hål med vägglöss och dass på gården längre. Fortsätter man några meter åt vänster kommer man ner till det väldiga Münchenbryggeriet där det var länge sedan man bryggde bira. Fast jag kommer ihåg öllukten från sextiotalet. Till höger på bilden skymtar Stadshusets torn och i högre nederkanten järnräcket till Lundabron.


Den här bilden är tagen just från Lundabron. Nedan finns ett av flera ganska fula och otrevliga diken som skär sönder staden, nämligen Torkel Knutssonsgatans nedfart mot Söder Mälarstrand. Kanske något för stadsförtätarna att fundera över?

Som jag skrev i föregående inlägg kan en rejält förtätad stad göra att mycket av privatbilismen helt enkelt trängs ut, och då kanske man delvis kunde bygga igen det här hålet? Ett smalt hus som smyger längs högra sidan av gatan, och så kanske man kunde bygga över så att resterande trafik fick gå genom en portal? Bygger man på högra sidan kan det bli en kåk som fortsätter runt hörnet och ända ner till Söder Mälarstrand,

Inga kommentarer: