lördag 5 oktober 2013

"Arbetarkommunen" om Obamademonstrationen


Dror Feiler talar. Kanske bättre det än den musik av honom jag hört, det var ett dj-a oväsen. "Noise" är visst fackuttrycket.

Den som lusläst denna blogg vet att jag hade ett par foto-baserade inlägg om demonstrationen på Medborgarplatsen den fjärde september - du vet, när skurken Obama var i Stockholm. Se här och här, ifall minnet skulle svika!

En sak som då gjorde mig bekymrad var att några figurer som  uppenbarligen sympatiserade med "rebellerna" i Syrien var framme och viftade med sina quislingflaggor (känns igen på tre stjärnor) i närheten av talarna. Jag misstänker ju att de är farliga typer som hetsas ut från moskén på andra sidan Götgatan. Ett gäng stod i utkanten av demonstrationen och ville att USA skall angripa Syrien (vilket ju USA redan gör).  Att sådana släpptes in i demonstrationen verkade ju konstigt, men ...

Jag skrev om den lilla anonyma tidningen Arbetarkommunen igår, utgiven av Oktoberrörelsen. Och i utgåvan för vecka 38-39 finns en förklaring till min observation. Artikeln heter "Trotskisterna och obamademon i Stockholm". Artikeln är positiv i stort, och ger Aftonbladet en känga för sin skit-rapportering, men skriver också följande.

Manifestationen arrangerades av nätverket 4:e september och dess ordförande var den israeliske Vänsterpartisten och trotskisten Dror Feiler som gjort sig känd som en stridbar konstnär och deltagare i Ship to Gaza. Tyvärr är denne man trotskist och understödjer al-Qaida-rebellerna i Syrien. Han ville inte att folk skulle protestera mot USA:s krig och krigsplaner mot Syrien. Den frågan var "känslig" menade han och hans vänner. När hans 20-30 USA-rebeller (som vill att USA öppet skall anfalla Syrien) kom och började skrika försvarade han dem och tog senare in dem längst fram i tåget. De 600 syrierna som var där för att protestera mot USA var enligt trotskisterna inte välkomna.

Var det verkligen 600? - Frånsett det, det här kan ju tolkas som förmåga att krångla till och förvirra så att det till slut blir helt fel. Om man är så emot den nuvarande regeringen i Syrien att man vill störta den med USA:s och dess underhuggares hjälp (men utan att syrierna själva får säga vad de tycker) verkar det ju konstigt att samtidigt vara med i en demonstration som vänder sig mot krigsherren Obama och hans imperialistiska stat.


Tre stjärnor - quislingflaggan. Och ett budskap som jag starkt tvivlar på att "all syrians" är med om.

Nå, nu kanske det ordnar sig i alla fall. USA:s planerade anfall med kryssningsrobotar frös inne. Förmodligen insåg man att det kombinerade syrisk-ryska motståndet skulle bli för kraftigt. En kryssningsrobot är en modernare version av tyskarnas V1-raket från Andra världskriget. Man kan ju kalla det för ett obemannat "engångsflygplan". Engelsmännen kunde skjuta ner V1-or bara de fick rimlig förvarning. Dagens kryssningsrobotar är naturligtvis oerhört mycket smartare, men det är dagens luftvärn, luftövervakning och elektroniska motmedel också. USA riskerade ett förödmjukande misslyckande. Då skulle valet bli: dra sig ur, eller sätta in ordinarie bemannat bombflyg och riskera kraftiga förluster för egen del? Opinionen i USA verkar ha svårt att ta mer förluster i konstiga krig, och klokt nog valde Obama att backa. Och därmed är vi på väg in i ett nytt kapitel i världshistorien ...

Och detta betyder att små felsteg av en del politiska smågrupper i Sverige kan läggas till handlingarna och glömmas bort (gärna efter klädsam självkritik, men det är väl för mycket att hoppas på).

Om lusten finns återkommer jag med fler reflexioner framöver med anledning av artiklar i Arbetarkommunen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur får man tag på Arbetarkommunen?

Björn Nilsson sa...

Har ingen personlig kontakt själv. Antingen får du skriva till deras centrala adress kontakt@oktoberrorelsen.se eller se här http://oktoberrorelsen.se/lokalavd.html om du råkar bo på en ort där de har lokal verksamhet.

Anonym sa...

Beställ den från ORs hemsida (i menyn, publikationer, vår tidning:
http://oktoberrorelsen.se/?page_id=340