fredag 25 oktober 2013

Arnes klass-analys

Arne Anka, alltså.

2 kommentarer:

Karl Malghult sa...

Apropos paradoxer, samtidigt som jag kollade in den här bloggen hade jag tittat in på afro-cyberpunk, ja dvs cyberpunk ifrån Afrika. Med uppdateringar ett par ggr i månaden.

http://3bute.com/2013/09/04/18-new-bushs-old-ghosts/

För egentligen är det fantastiskt att förklara hur ett land där majoriteten inte har tillgång till elektricitet och där tillgången som finns är ojämnt fördelad genom strömavbrott större delen av dygnet (Nigeria) kan leda den elektroniska brottsligheten, skapa ett eget substantiv som syftar till denna trafik (nigeriabrev) och få världens samtliga poliskårers ekobrottsutredare efter sig.


Fanns t.o.m. en artikel på svenska såg jag när sökte igenom nätet:

http://www.nytid.fi/2013/09/framtiden-finns-i-afrika/

Björn Nilsson sa...

Det var väldigt intressanta länkar, tack för dem. Intressant fråga där, hur ett land där folk knappt har elektricitet ändå kan vara framstående vad det gäller cyber-scam!

Min gamle favorit McLuhan trodde för övrigt att de kvarlevande mer muntliga kulturerna kommer att få det lättare att träda in i den nya elektroniska världen än de kulturer som gått via tryckpressen. Så det kan vara en chans för Afrika när afrikanerna går direkt till modern elektronik.