onsdag 23 oktober 2013

OR-reaktioner


Jag har ju skrivit en del om den nya Oktoberrörelsen sedan förra året, med mer eller mindre välgrundade spekulationer om dess politik. Detta utan att prata med någon OR-are direkt, vilket är en brist. Men ju mer material som publiceras, desto mindre behöver man spekulera. Och jag hade ju en sorts intervju tidigare i år.

En gång hade jag ett mellanhavande med en tänkbar framtida OR-grundare, det var efter det här inlägget. Det fick jag skäll för och publicerade skället här - tycker att en del av resonemanget i kritiken bottnar av slarvig läsning av vad jag skrivit, men det är inget jag grämer mig för. Tidigare hade en som jag tror mig veta finns i OR varit så upprörd över mina funderingar över folkkrigens tveksamma framtid att han kallade mig "herr", och det kan man väl bli arg för? - Det här kan också vara intressant i sammanhanget. Och det här.

Efter de senaste skriverierna har jag fått in två reaktioner kommentarsvägen. Den ena negativ och med misstänkt utseende och påståendet att "vi i OR" är trötta på smutskastning från mig - undrar om det i själva verket är en KP-are som varit i farten? Den andra kommentaren, samt ett meddelande som kommit in vid sidan av, är däremot positiva och uppskattar att jag skriver kritiskt och seriöst. - Så då kommer jag att fortsätta att göra det, i mån av tid, lust och ork. Man kanske skulle skriva något styggt om revisionismen? OR måste ju få en eloge för att de lyfter upp en kritik som varit stendöd i Sverige i årtionden! Risken är väl att jag själv upptäcker att jag är revisionist, men lite chansningar får man ta!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snygga klibbor!

Björn Nilsson sa...

Tror inte 'klibba' finns i Svenska Akademins ordlista. Kanske ett ny-ord att ställa i kön till ordlistan, som synonym till klistermärke?