måndag 28 oktober 2013

Lite självberöm på förmiddagen

När jag letade efter en annan sak hittade jag detta som jag skrev på bloggen för snart fem år sedan, i november 2008:

Själv har jag varit skeptisk till de hysteriska glädjescenerna som utbröt efter Obamas valseger. Folk som borde vetat bättre har applåderat med båda händerna. Ännu så länge borde det räcka med en hand. Han har rätt mycket att bevisa, om vi säger så.

Hade jag inte rätt va! Nu har den där karln bevisat en hel del, och det var inte saker som hejaklacken hade väntat sig. Visserligen hade jag inte väntat mig att det skulle bli så illa som det blivit, men jag har i alla fall haft mer rätt än alla tokar som hade fel!

Jag såg nyligen att den så kallade säkerhetsindustrin pytsat in mer pengar i demokratiska partiet i USA än till republikanerna, och vi får förutsätta att det militärindustriella komplexet vill ha återbäring på detta. Och det får de. Liksom storkapitalet och de extremt rika. Och då blir det inte så mycket över till övriga, om man säger så.

Har man rätt kan man vara så här avspänd. Titta, jag kan klappa mig på nosen med ena ramen och vifta i luften med den andra - samtidigt!

2 kommentarer:

martin sa...

Inte första gången i historien då förment vänster ledare och rörelser lagt sig platt för kapitalet.

Jag har dock så begränsade kunskaper om historia så jag vet ingen annan metod att lösa den problematiken annat än uppror. Vi trängs alla emot det som enda väg frammåt.

"Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable"

Ironiskt nog var det en demokrat som kläckte ur sig det där...

Björn Nilsson sa...

Herr Obama kanske har legat platt hela tiden, fast han hade ett ordflöde som ingav vissa förhoppningar. När det fanns en möjlighet att komma bort från bush-årens skräckvälde skruvades dessa förhoppningar upp alldeles orimligt eftersom karln inte granskades ordentligt utan att man utgick från att han helt enkelt måste vara bättre än Bush.