måndag 19 september 2016

Dj-a nötter!


Det här visar att man inte skall vara med i "USA-ledda koalitioner". USA skjuter andra framför sig, drar in dem i sina egna brott. Precis som Sverige blev medbrottsling genom att skicka flygplan till Libyen. Se vad som hänt: danska flygplan förvandlades till IS' flygvapen. Det är möjligt att USA:s militära underrättelsetjänst gjorde en tabbe och inte förstod att den syriska regeringsstyrka som var placerad i området sedan lång tid var just en regeringsstyrka som försvarade ett belägrat område mot IS. Men är det verkligen troligt? Med satelliter, spaningsflyg, signalspaning, folk på marken, är det otroligt att USA:s militära och civila ledning inte visste hur de militära styrkorna var placerade.

Och om det verkligen är så att USA gjort bort sig (och dragit med sig andra länder): är det vettigt att Sverige militärt arbetar allt närmre sådana klantskallar? Är det inte rimligare att hålla rejält avstånd?

PS. Om till och med Carl Bildt är skeptisk mot det senaste "ryska hotet" mot Sverige så finns det väl inte mycket mer att säga. DS

PS igen: Moon of Alabama visar hur alltfler stater träder fram och påstår sig vara medskyldiga till bombningen av syriska armén, och hur orimligt det verkar. DS.

Inga kommentarer: