tisdag 6 september 2016

Varför gynnar de sd som de säger sig vara emot?

Här är problemet idag: förnekelse tills det inte går att hålla emot längre.I flera kommuner placerar man nu ensamkommande, som enligt kommunernas bedömningar är vuxna, på egna ”barnboenden”. Problemet med att åldersbestämma asylsökande gör också att vuxna kan placeras i en högstadieklass. – Framför allt i skolan blir det frustration – då går det ju vuxna män, som inte klarat gymnasiet, tillsammans med unga flickor i nian, säger Åsa Furén-Thulin, sektionschef på SKL. 

Det här är ju vad sverigedemokraterna hävdat i åratal. Vuxna utländska män som ljugit om åldern (och kanske om annat) placeras i svenska klasser - med svenska småflickor. Intresset från andra partier och myndigheter har inte varit överdrivet stort att ta itu med frågan. Vad tycker de äkta barnen, och deras föräldrar? Kanske har det rört sig om rädsla, att slippas utsättas för hysteriska angrepp från migrationsförespråkare. Samt media som länge tigit.

Förresten, "flickor"... hur är det för svenska pojkar i högstadieåldern om de tvingas dela klass med utlänningar som kan vara uppåt tio år äldre, och som inte är uppfostrade till att försöka lösa konflikter utan att skrika och slåss?

Men till slut blir trycket för hårt, felet för uppenbart. Det finns en del smartskallar som tycker att man inte bör peka på vissa problem, "för det skulle gynna sverigedemokraterna". Men är det inte snarare tvärtom: är det inte det envetna önskedrömmandet, ljugandet och under-mattan-sopandet, och aggressiviteten mot kritiska eller oroliga medborgare, som gynnar just politiska strömningar av sd-typ? Ett ganska solkigt, borgerligt parti, för övrigt, men det har ju kammat in del poäng och lär fortsätta med det. "Vad var det vi sa?"

Om alla lyder order att titta åt samma håll kanske man inte  ser om det händer något bakom ens rygg. Tänk om Stora Stygga Vargen smyger alldeles utanför bilden, bakom präriehundarna?

Inga kommentarer: