måndag 5 september 2016

Grova respektive subtila dissar av Obama


Jaha, här ovan är den grova dissen av USA:s president, världens mäktigaste man, etc., etc. Trevligt att någon fortsätter Hugo Chávez direkta sätt att uttrycka sig.

Men det finns ju snyggare, diskreta men ändå tydliga sätt att visa vad man tycker. Det har kineserna gjort. Världens ledare anlände till G20-mötet i Kina. De flesta fick ett pampigt mottagande när de klivit ner från respektive flygplans huvudentré. Obama fick klättra ut ur en sidoingång till sitt plan. Ett sätt för de elakt artiga kineserna att tala om att "du räknas inte längre, putte". Klagomål från USAmerikanerna avvisades av kineserna med (den självklara) hänvisningen till att det här var deras land och deras flygplats! Undrar vad som kommer härnäst. Kinesisk militär närvaro på regeringens sida i Syrien har ju annonserats, och det lär inte glädja krigspartiet i USA. Men det kan nog hända värre saker, som direkt påverkar USA:s redan dåliga ekonomi. - Själv funderar jag på vad den kinesiska linjen vad det gäller globalisering (den är positiv) har för mål. Att ta över som världsmakt efter USA, eller något anspråkslösare?

Den här roliga bilden figurerar också i sammanhanget. Till höger talar Putin om för Erdogan var skåpet skall stå, och till vänster verkar Obama undra vad de pratar om. Merkel ser frånvarande ut och undrar nog om delstatsvalet i Mecklenburg-Vorpommern är ännu en spik i hennes politiska kista.

Thumbnail

Inga kommentarer: