onsdag 7 mars 2007

Mot ljusare tider

Enligt min nya fina julklappstermometer har temperaturen i mitt hörn inte sjunkit djupare än till 0,0 grader i mars. Det är säkert: vi går mot både ljusare och varmare tider. Man får ju hoppas att det där med klimatförsämringarna inte stökar till det för mycket - åtminstone under min livstid.

Det farliga är inte att medeltemperaturen ändras några grader hit och dit, däremot att extrema vädersituationer kommer att bli vanligare. Ena dagen extremt kallt, snöigt, blåsigt, regnigt, men så snabbt över till extrem värme, torka etc. Och vårt samhälle verkar inte vara byggt för ett klimat som skenar mellan extremerna.

Men låt oss glädja oss åt att man redan vid sextiden på morgonen kan sticka upp skallen ur slafen och notera att det börjar bli ljust därute, och att årets invasion av flyttfåglar beslutsamt tar sig allt närmare Skandinavien. Nu är det nästan för jobbigt att studera filosofi. Här är dock bild från en lokal där det undervisas i filosofi, närmare bestämt i vad det gamla grekerna tyckte om den. Klicka på bilden kanske den blir större och texten tydligare!


Inga kommentarer: