söndag 18 mars 2007

Vart tog pengarna vägen?

Isiga vindar har svept fram över Stockholm de senaste dagarna, och krokusarna funderar nog på om det verkligen är så vettigt att slå ut just nu. Fast jag såg en ganska krokus-gul rabatt i eftermiddags. Runtom hörnet väntar nästa utbrott av våren.

I slutet av förra veckan kunde man läsa i DN att flytten av Konsumentverket till Karlstad kostar så mycket pengar att man måste göra sig av med personal. Eftersom tanken med flytten var att fixa jobb i Karlstad verkar operationen inte helt lyckad. Tidigare var det Riksutställningar och deras flytt till Gotland som visade sig kosta mer än vad man tänkt (tänkt?) sig, och som borde ha ställts in. Det låter som en ganska skum användning av skattepengar. Vem är det som tjänar pengar på det här? Och varför kunde man inte göra bättre kalkyler innan besluten togs? - Eller är det så att pengarna egentligen inte spelade någon roll, utan det var flytt till varje pris som gällde?

Eftersom en stor del av landets befolkning ändå vill dra till storstäderna kanske man borde satsa statens pengar på utveckling av storstadsområdena än att flytta ut statliga verksamheter som någon slags konstgjord andning.

Inga kommentarer: