söndag 2 oktober 2011

Wall Street möter protesterDet pågår vissa små men på sikt kanske betydelsefulla demonstrationer mot roffarkapitalet på Wall Street nära dess egna dörrar. Men det pågår aktiviteter på flera håll med samma inriktning. Här är en blogg som försöker sammanfatta vad som händer. Bilderna av affischer kommer därifrån.

Den här verkar betydligt mer sympatisk än avgrundsfolket i tepåse-rörelsen, och man kan väl anta att det finns en hel del gemensamt med uncut-rörelsen som protesterar mot storföretagens skatteflykt.


4 kommentarer:

Skvitt sa...

Bra att du tar upp detta, som media nästan helt ignorerar.

Jag har gjort några inlägg om saken. Denna länk leder till alla tre som jag har skrivit intill nu.
http://skvitts.wordpress.com/2011/10/02/ny-o-usa-2011/

/Skvitt

Björn Nilsson sa...

Anti-kapitalism i kapitalismens hjärtland måste vara oroande i vissa kretsar och då tycker de nog inte att det är så bra att prata om det!

Kerstin sa...

Det är ju helt klart att vi åtminstone ser början på den "social unrest" som den rika eliterna har talat om och förutsett (undrar hur det kan komma sig) i åtminstone 15 år.
Jag tror att denna elit just nu är intensivt involverad i att utveckla vapen med vars hjälp man kan slå ut massorna direkt, men utan blodspillan, så att människor förstår att det inte går att protestera för då blir de omedelbart kemiskt satta ur spel.
Idén att de skulle sluta att roffa åt sig allting själva, så att även vanligt folk kunde leva anständigt, tror jag däremot inte har slagit dem.

Björn Nilsson sa...

Den där utvecklingen av grejor för att skrämma folk från att demonstrera har pågått i många årtionden nu. Körde nog igång på allvar i USA i samband med raskravallerna och protesterna mot vietnamkriget i slutet av sextiotalet.