söndag 16 oktober 2011

Kläm åt missnöjda kunder!

Här är en kul (?) (bizarr ?) grej som jag läste om hos Yves Smith på Naked Capitalism. När några tiotal människor i USA gick till banken Citibank för att avsluta sina konton slutade det med att banken stängde i förtid, låste in kunderna och tillkallade polisen som grep ett antal personer. Man kan nog säga att stämningen mellan Too big to fail-gänget och allmänheten i USA är rätt ansträngd vid det här laget, vilket eldar på ockupationsrörelsen.

Vad som i detalj hände är väl inte helt klart, men folk har naturligtvis filmat en massa och lagt ut på nätet. Det framfördes misstankar om att banken kommer att förlora PR-mässigt på det här. Tja, det blir väl i alla fall lite för någon PR-manager att fundera på. Ytterligare en detalj för humorister är att högste bossen för Citibank heter Pandit. Även en rätt obegåvad person inser nog hur kul det är att byta P-et mot ett B. Låt folkhumorn flöda!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fina källhänvisningar, jag kom inte in på sidan eftersom min dator sade ifrån:

"Varning! Något står inte rätt till här.
www.nakedcapitalism.com innehåller material från roboizir.dyndns.tv, en webbplats som vi vet distribuerar skadlig programvara. Din dator kan få virus om du besöker webbplatsen."

Björn Nilsson sa...

Jaha, och vilka är "vi" som vet detta? Vad är det för program som varnar?

Själva grundhistorien som Naked Capitalism hänvisar till finns här http://www.dailykos.com/story/2011/10/15/1026740/-Breaking:-30-Citibank-customers-arrested-for-closing-their-account