tisdag 31 maj 2016

Helt plötsligt ...

... blir det krigsrubriker för något som för inte så länge sedan var något det inte skulle pratas om. Vad har hänt?

4 kommentarer:

skvitt sa...

Kanske det man kallar sommartorka. Men man kunde ju fortsätta att nysta i härvan av skatteflyktingar. Namnen finns ju så det är bara att intervjua dessa kriminella element och ställa dem besvärande frågor.

/Skvitt

martin sa...

Jo, det var lite så under i de jugoslaviska kulturföreningarna på 90-talet också. Inget nytt under solen att konflikter sprider sig som ringar på vattnet.

Innan kriget gick de omkring, de som var i min ålder och äldre, och sa att om det blev bråk i Jugoslavien så skulle de åka ned och slåss. När det sedan bröt ut, så blev de flesta spakare, då stod de inte och skrek från balkongerna längre. Men vi vet ju att en och annan for ned. Vi vet ju också att det blev ett och annat bråk på kulturföreningarna, en och annan uppgörelse bland jugge-gängen.

Man kan ju då vara lugn för att det inte lär bli nån smygislamisering av Sverige iaf. En redan svag grupp splittras ytterligare...

Finns som vanligt ingen enighet att finna i kulturnationalism.

Björn Nilsson sa...

Skvitt, det finns olika sorters kriminalitet och det är lätt att titta åt fel hål när man spanar efter de verkligt farliga filurerna. NATO-anslutare och banker är betydligt farligare än enstaka ligister som slåss på gatorna om vi ser på hur deras aktiviteter påverkar samhället i stort. Dessutom sitter de vid makten och kan få sina brott legaliserade.

Nu skrev jag synnerligen kort om det här, men notera att när exempelvis turkar och kurder slåss på gatan i Stockholm borde det finnas anledning att efterforska om utländska statliga organisationer är inblandade. Samma om shias och sunniter brakar ihop. Är Turkiet, Iran, Saudiarabien med och drar i några tömmar? Rent generellt är det inte upptåg som bör förekomma i Sverige. Även icke-kulturnationalister bör inse det.

martin sa...

Björn,
sannolikt är utländska organisationer inblandade. Vi låter ju Saudi sponsra moskeer och organisationer i Sverige. Man bör givetvis upphöra med att låta främmande makt ge stöd till politiska organisationer i Sverige, dit räknas givetvis samfund av olika slag.

Men Waberi verkar vara "untouchable" likt Carl Bildt.