söndag 1 maj 2016

De små demonstrationerna är också viktiga

Jag hade inte tänkt uppsöka någon demonstration idag, men ändrade mig av ren nyfikenhet när jag såg att KP och SKP skulle gå tillsammans i Stockholm. Skulle det av två små demonstrationer bli en större liten demonstration?

Kanske. En hyfsat stor skara samlades på Mynttorget för avmarsch till ...

... Sergels torg. Jag tyckte det såg ut som lite folk mer än i KP:s vanliga lilla tåg.

Det här kan vi kalla för "metafotografi". Jag fotograferar någon som tar ett fotografi. Gruppen i bakgrunden står vid La Mano på Katarinavägen. Det var ungefär 35 personer och de kallar sig Arbetarbildning. Jag frågade ett par av dem om vilken riktning de tillhörde. Det var lite svävande, men marxism-leninism verkade vara vad de föredrog. Dock inte maoism.
Vad som är nödvändigt hade de dock klart för sig.

5 kommentarer:

Pierre Gilly sa...

Du hade väll kunnat göra som Bush pr killar - fyll ut leden med klonade bilder!

Björn Nilsson sa...

Fusk!!!! Och så tycker jag att man bör ge en speciell guldstjärna till var och en som har ork, mod och hängivenhet att sluta upp i dessa små möten!

Pierre Gilly sa...

KD lär ha framträtt i Linköping idag. De lovade hopptorn, poppcorn och en 35 man stark orkester.

Björn Nilsson sa...

Man missade tydligen något. Inga hopptorn eller tilltugg, och orkestern Röda Stjärnan var nog inte mer än tio pers.

martin sa...

SKP gick sannerligen upp på min lista det här året. Bästa 1 Maj affischen!

Med parollen ”Skicka skattesmitarna till arbetsläger” så skrämde de upp liberalen Carolin Dahlman så till den milda grad att hon gjorde på sig och det bruna innehållet i liberalismen blev synlig för alla.

Hon skriver bland annat om arbetsläger ”För Stalin var nationella identiteter nämligen ett av kapitalismens påfund, och genom att skicka dem som man anade kunde identifiera sig med annat än Sovjet skyndade man på reningsprocessen.”. Jo, det där oskyldiga sökandet efter nationell identitet ja, vad betydde det på 30-talet? Att vara nationalist på den tiden var att vara nazist, det var de som sökte ”nationella identiteter” som Hitler stödde sig på i många invasioner. Ser man till Östeuropa och Kaukasus idag, med oblyg nazism, SS-marcher och islamister så verkar det onekligen som han missade några.

Vidare skriver hon i sin blandade kompott:
”Under texten ”Skicka skattesmitarna till arbetsläger” syns en bild på en person i kostym och slips som gräver i en sandhög (eller liknande) och under bilden står det ”dags att jobba”. Det pyser av mörka missunnsamma tankar. Man ser hur skaparen av affischen avskyr slipsnissar och kostymsnubbar. Dömer folk utifrån hur de klär sig.”

Och

”Liberaler skriker därför sällan ut sin avsky för andra i högljudda demonstrationståg. Vi dömer inte individer enbart utifrån yta. Och vi dömer definitivt ingen till slavarbete i arbetsläger.”

Hon dömer inte från ytan, men lyckades få ihop 900 ord baserat på en affisch. Utöver det så sitter fler i fängelse i liberalens mecca USA än nånsin i Gulag och där arbetar de med bland annat call center verksamhet och annat åt NEP-män i den liberala Sovjeten.

Slutligen, hon skriver 900 ord till försvar för skattesmitare som för ut mångmiljardbelopp ur landet. Parasiter som äter den svenska kakan och har den kvar, de reser världen runt på sina svenska pass, de åtnjuter den trygghet som svenska staten ger dem, men de betalar inte för privilegiet. Det är det hon skriver 900 ord för, för att försvara de som stoppat undan pengar i skatteparadis.

Nu vet vi iaf vad en liberal är, det är en som tycker synd om nazister och miljonärer/miljardärer.

http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/osmakligt-att-prata-om-arbetslager-ar-2016/