måndag 1 november 2010

Odramatiskt?

Jag hörde en polistalesman påstå att det var "odramatiskt" i Göteborg. Jaha, det är "odramatiskt" att slå sig in i folks hem mitt i natten och förgripa sig på hela familjer. Riktar man ett laddat eldvapen mot en människa, även om det är ett barn, är det livshotande - är det uppfattat?

Är detta något vi skall vänja oss vid i framtiden, och skall vi vänja oss vid att maskerade personer i fortsättningen även slår sig in i "vanliga" svenskars hem på det sättet? Det är ju "odramatiskt" ...

Vad kan man ha för förtroende för en polisorganisation som uppträder på det här sättet och sedan fegt försöker smita undan? Man anfaller inte hela familjer ena stunden för att sedan släppa iväg de man släpade bort för att det inte fanns något att ta på - annat än sladder från någon "utländsk underrättelsetjänst" kan man ju misstänka. Vad finns det mer för budskap i det här? Att det kan vara snudd på livsfarligt för invandrare med "fel" ursprung att lyckas i Sverige? För då kan någon någonstans viska något om "terror" ...?

Om Sverige skall ha någon antiterror-styrka lär den vara moraliskt förstörd vid det här laget. De aktiva har vant sig vid att slå in dörrarna till skräckslagna familjer som inte gör något motstånd. Skulle de möta riktiga terrorister som är beredda och beväpnade skulle det förmodligen bli masslakt på oförberedda poliser.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är barn inte människor?

Björn Nilsson sa...

Barn är särskilt mycket människor, och när monsterliknande varelser hotar med dödliga vapen och skriker åt dem och förnedrar deras föräldrar kan det få förskräckliga följder någon gång i framtiden.