söndag 28 november 2010

Hårda bud i Mellerud ...... torde vara en lämplig rubrik på den här bilden eftersom den kommer just därifrån, enligt vad DN uppger. Vi som inte är där kan ju glädja oss åt att vi slipper putta omkring bilar i snömodd, och kan i stället vänta på morgondagens nyheter om vad Wikileaks nu har för roligheter att bjuda på.

En läcka i förtid från läckan verkar mest handla om att USAmerikaner inom diplomatin snackar skit om folk, och det vet vi ju redan (som Bildt säkert skulle påpeka). Hade överklassen i USA fått råda hade Mandela nog fått ruttna bort i sin cell, men när han nu slapp ut så kan man åtminstone prata smörja om honom eftersom han inte var tacksam nog för jänkarnas icke-ansträngningar för hans frisläppande. I stället tackade den otacksamme svartingen Fidel Castro och cubanerna, som verkligen gjorde en del för att slå ner apartheidväldet i Sydafrika. Fräck typ, den där Mandela! - Vi får hoppas att det kommer mer intressanta saker än diplomatskvaller. Om nu World Wide Web finns kvar i morgon ...

På tal om USA: siffran för bankkonkurser i år ser nu ut att vara 149. Och det är några veckor kvar på året. De hårda tiderna fortsätter (om man inte tillhör bonuseliten och dess närmsta underskikt). I alla små motsvarigheter till Mellerud i USA kan många se fram mot en jul som kanske inte blir så kul. Och då blir det värre problem än snöhinder som man får dras med.

---

PS. Ser nu via bloggen Det progressiva USA att man börjat skriva om dokumenten nu i tidningarna nu. Vid en första läsning vet jag inte om det är något som kommer att ändra världshistorien. Däremot kommer det uppenbarligen en massa detaljer om saker som (vilket Bildt nog skulle påpeka) vi redan känner till. Fast nu blir det på mycket mer detaljerad nivå. DS

3 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Jag har för mig att det första land Mandela åkte till som president var till Cuba. Den förste utländske president som blev inbjuden till Sydafrika med Mandela som president var - Fidel Castro. Jag har för mig att han också fick tala i Sydafrikas parlament.
Jag glömmer heller inte när Clinton munder ett tal i Sydafrika sa att Mandela inte borde åka och besöka Kadaffi i Lybien, vilket fick Mandela att formligen rusa upp i talarstolen och läsa lusen av Clinton när han sa att han minsann visste vilka som var Sydafrikas vänner även när de kämpade mot apartheidregimen. Clinton såg ut som en liten grabb som blvit ertappad med fingrarna i syltburken.
Det har vistas i TV en gång, och det står högt upp på min önskelista att få se det nyhetsinslaget igen. Det kommer troligen aldrig att hända, av lätt införstådda skäl.

Kerstin sa...

Tänk att de yngre generationerna, de som tagit över, inte vet hur en snöplog ser ut. Sådana fanns det ganska många av när jag var ung och då såg det aldrig ut så där på gatorna.

Dagens styrande är förstås mycket modernare så de försöker säkert deleta snön i någon dator istället.

Björn Nilsson sa...

Ja, det är klart att snöröjningen skall realiseras i mjukvaran!

Och Clinton VAR en liten grabb som hade fingrarna i syltburken (i rätt många burkar, kan man tro), inget konstigt med det alltså.