fredag 28 januari 2011

Det här är spännande

Stå inte där med näsan i vädret Neffe, ut på gatan och demonstrera!


Folk väller ut på gatorna i Egypten - "den arabiska gatan" ger luft åt sina känslor - en presidentkandidat har tagits av polisen - det skjuts med tårgas och gummikulor (undrar om de är av samma sort som israelerna metallkulor med tunt gummiöverdrag, en klart farlig grej) - både i Kairo och landsortsstäderna pågår demonstrationer och angrepp på offentliga byggnader - omvärlden mumlar förvirrat om att alla bör visa "återhållsamhet" trots att (eller kanske för att) återhållsamhet sällan fäller olämpliga regeringar - undrar hur det är med arbetarrörelsen nu, för några år sedan strejkades det mycket i Egypten - man kan undra hur länge det dröjer innan polis och militär börjar vackla och byter sida, och  ...

... det här är spännande!

Kan man tänka sig en utveckling där exempelvis blockaden av den egyptiska gränsen mot Gaza säckar ihop, det vore väl bra!

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Är hon tillbaka i Egypten?

Björn Nilsson sa...

Jaha, det tänkte jag inte på ... men hon kan väl demonstrera utanför egyptiska ambassaden i Berlin i alla fall?

Kerstin sa...

Kollade upp saken i Wikipedia och hon förefaller vara kvar i Berlin, så det blir för henne att demonstrera där.

Kanske skönt just nu att hon inte är i Kairo, för jag tyckte att jag hörde på radion idag att det hade varit marodörer inne i något museum och förstört någon eller några mumier, var det Tutanchamons möjligen, eller några mumier som gjorde honom sällskap.

Björn Nilsson sa...

Verkar som det antingen var provokatörer som jobbar för regimen, eller vanliga kriminella, (det ena utesluter väl inte det andra) i farten. Förhoppningsvis har man fått stopp på detta nu.

Kerstin sa...

Björn Nilsson:
Det är ju dyster oavsett vem eller vilka som förstör ovärderliga skatter från en förgången tid.