torsdag 17 mars 2011

Dålig tajming II

Dålig tajming skrev jag för några dagar sedan, och här kör vi samma tema igen - baksidan av Forskning och Framsteg som dunsade ner i brevlådan för en stund sedan såg ut så här:


Syns lite bättre om du klickar upp bilden i större format

Några som kallar sig Svenskt Kärntekniskt Centrum har lanserat ett nytt magasin vid namn Atomen och finns dessutom på en ny webbplats.

Där kan man läsa om Robertas explosiva forskning:

Roberta Concilio Hansson forskar på något som är de flesta människors värsta mardröm: härdsmältor. Hennes forskning kan komma att begränsa skadorna om härdsmältor inträffar i framtidens kärnkraftsreaktorer.

Jag avstår från att ironisera över detta. Man blir faktiskt mest ledsen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ett nummer av "Atomen" damp ner inbäddad i Göteborgs Posten samma dag som jordbävningen skedde, kompletterad med en kärnkraftsförespråkande debattartikel i GP. Dålig tajming om något. En planerad propagandakampanj, alldeles säkert...

/C

Björn Nilsson sa...

Det låter väldigt mycket som en kampanj där någon planerat etapp A, B, C ... "och du gör det här imorgon och du gör en uppföljare på torsdag ..." Fast nu lär det väl blåsa motvind för kampanjmakarna!

Jan Wiklund sa...

Det enda tråkiga i sammanhanget är folks korta minne. Efter Tjernobyl var opinionen kompakt för att få bort eländet. Men allteftersom tiden gick klingade det av. För att plötsligt gå i taket igen nu, antar jag.

Med kännedom om hur de flesta tänker tillskriver jag detta det dåliga självförtroende de flesta har. Man vågar inte följa sitt eget omdöme utan litar på andra.

/lasse sa...

Jag la in en fransk dokumentär om, förvisso hela 94 minuter men intressant. När Sovjet sent omsider kom med sin första rapport som förmodas försökte vara ärlig om hur många som skulle drabbas protesterade väst mot att det var överdrivet. Nu verkar många hävda att de ”officiella” siffran o 54 döda skulle vara något att ta på allvar. Om man får tro dokumentären så ör det klent med vilan att göra riktiga studier om de faktiska effekterna och ”myndigheterna” är inte speciellt intresserade av att få krav på ersättning från drabbade.

Tjernobyl