måndag 25 juni 2012

Regndag - städdag

Det är ösregn, innesittarväder, och därmed lämplig tid för städning idag som det verkar. Jag har städat lite här på bloggen också, nämligen i 'bloggrullen' ute till höger. Dels har jag tagit bort några bloggare som varit inaktiva väldigt länge. Dels har jag öppnat falluckan under en som jag tröttnat på.

Om det är någon som är kvar på listan men inte gillar mig, så är det bara att säga till så raderar jag. Om det är någon som inte är med men skulle vilja det, så är det också att säga till. Fast jag tror inte den här lilla bloggen har så rasande stort inflytande (ungefär 10.000 träffar per månad).

Det är ganska ovanligt att jag raderar länkar till bloggare som jag ogillar. En skedde för så länge sedan att jag inte minns anledningen, en hade för mycket umgänge med ny-och gammalnassar för att jag skulle orka svälja det, en ville börja inbördeskrig i Sverige, en hyllade invasionen i Libyen, en hävdade att jag skrev enligt floskelgenerator - och den senaste/sista är en person som på ett synnerligen förvirrat sätt hyllar NATO/Gulfstaternas angrepp på Syrien utan att ta någon hänsyn till vad som tidigare hänt där samma makter varit inblandade. Tror man att Saudiarabien och Qatar är förkämpar för demokrati och jämför med spanska inbördeskriget, drar in ohistoriska jämförelser med Andra världskriget etc etc i tid och otid så finns det risk att jag öppnar falluckan. Och det gör jag nu. Och därmed ser 'bloggrullen' förhoppningsvis lite renare ut.

6 kommentarer:

martin sa...

Ta bort folk ur länklistor, unfrienda folk på facebook osv. Är inte det dagens motsvarighet som en handske över kinden?! :)

Björn Nilsson sa...

Fejsboken håller jag inte på med över huvud taget, och i det här inlägget nämndes inga namn. Undrar om de senast berörda kommer att upptäcka min misslynthet - jag tvivlar! Annars får de väl skriva och skälla, haha! Det blir i alla fall ingen duell med blanka vapen i gryningen.

Anonym sa...

Jag tycker du accepterar avvikande uppfattningar bland kommentarerna p[ ett bra vis.
Självklart så är det din blogg och du länkar till vem du vill, men det ger mig lite tankar i förlängningen. Det sk gammelmedia kritiseras ofta för att vara enkelspåriga och undvika nyheter som inte är mainstream. Den uppfattningen delar jag helt. Om man nu som bloggare enbart skriver om åsikter i en riktning så blir det exakt detsamma i liten skala. Det tar lite udden av kritiken av gammelmedias arbetsmetoder.
Själv tycker jag om att läsa både det som stämmer med min uppfattning och tvärtom. När alla tycker lika blir det inte mycket meningsutbyte
Eldorado

Björn Nilsson sa...

Här handlar det mer om vad några stycken har för sig eller har haft för sig hemma hos sig på egna bloggen, inte störande kommentarer. Jag har helt enkelt känt sällskapet störande i något avseende.

Kom på att jag borde ha en länk till Birger Schlaug som ofta klämmer fram tänkvärdheter som jag ibland instämmer i och ibland inte, och det är fixat nu.

martin sa...

Jag använder din bloggrulle som bloggportal, det är inte så många du har, men de är ofta intressanta.

Jag borde nog starta en meta-blogg, det är jobbigt att navigera bloggar. På så vis kan jag göra mig ovän med alla bloggare!

Björn Nilsson sa...

Kolla ett gratisprogram (estniskt!) som heter Feedreader.