fredag 1 juni 2012

Huka och håll i hatten!

NASA meddelar: Vintergatan kommer att krocka med Andromeda-galaxen!!! Nu kommer givetvis bättre-vetarna med de vanliga lugnande kommunikeerna: detta kommer att ske först om fyra miljarder år. Men alla som har blivit något till åren vet hur förbaskat fort tiden kan gå, så rätt vad det är så är vi där! Och uttalandet från NASA är nästan på nivå med vad EU-anhängarna kläckte ur sig innan folkomröstningen om medlemskap: lugn bara, allt kommer att bli så bra och inget farligt kommer att hända och spriten kommer att bli jättebillig:

The Milky Way is destined to get a major makeover during the encounter, which is predicted to happen four billion years from now. It is likely the Sun will be flung into a new region of our galaxy, but our Earth and solar system are in no danger of being destroyed.

Haha, det kan dom säga! Ingen fara? Vi är sålda, jag lovar!

M31, Andromeda-galaxen

Här finns en film över hela förloppet, och det dröjer inte mer än ungefär trettio sekunder innan galaxerna brakar samman. Jag säger bara: huka er och håll i hatten!

2 kommentarer:

Skvitt sa...

Politik och vetenskap!

Politik ÄR ju vetenskap.

Ja, alltså om man ser det i stora skeenden så som det ju blir om man ser klasskampen som hela tiden pågår, motsatsernas kamp, deras enhet och produktivkrafternas utveckling, samt vad som driver detta framåt! Dialektik.

Intressant är att att människor tycks oroa sig för att solen kommer att svälla upp om ca 5 miljarder år och Andromeda krocka med Vintergatan om 4 miljarder år, men inte fan oroar de sig för att Alliansen gräver stora hål i välfärden redan nu!

Man ställde frågan i New York till folk på gatan: "Vad är du mest rädd för?"

Vanligaste svaret var LEJON!

Kan det vara så att folk är totalt alienerade?

/Skvitt

Björn Nilsson sa...

"Ja" kan väl vara ett bra svar på sista frågan.