måndag 31 mars 2008

Rödebyhistorien igen

Från Dagens Nyheter idag:

-17-åringen gick oftast på sådana som inte hade några vänner. Han tyckte dom var mobbade och så skulle han göra saken värre. Han kanske tyckte det var status att hålla på så där.

Hur var det jag skrev i oktober förra året när Rödebyfallet blev aktuellt:

Det må så vara att de är omogna tonåringar, men sannerligen inte så omogna att de inte begriper vad de håller på med. Plågoandar vet mycket väl att de är plågoandar, för de njuter av vad de håller på med.

Hoppas att den där "17-åringen" äntligen åker dit så det dånar om det. Men samtidigt kan vi fundera en del på varför sådant händer på den fridfulla landsbygden. Mobbarna finns där också. Elaka människor blir inte mindre elaka för att de bor ute i en skog. Möjligen kan de utveckla sina talanger extra i en miljö där ingen vågar säga ifrån för att man inte vill "stöta sig med grannarna".

1 kommentar:

Anonym sa...

Hola comrade!

Jag är uppväxt på landet. Där mobbades det så in i vassen. Varför händer det på landet?, frågar du. Ja därför att det är så mycket lättare att mobbas om man bor på landet.

I stan är det svårare. Bor man i stan är skolorna större, det är lättare att fly undan, att vara mer anonym. Är man utsatt i skolan kan man alltid senare, på fritiden, åka in till stan eller till en annan förort och träffa andra kompisar eller bara fly undan sina plågoandar. Det är en viss trygghet.

Bor du på landet är du fast i byn. Fyfaen.