måndag 21 mars 2011

If you can't beat them ...

Jag har sett några artiklar om Fas3 i Dagens Arbete. Den första här, och nummer två här. Artiklarna i sig är ju intressanta, men ibland kan det blixtra till även i kommentarerna. Till den senare artikeln är några inne på den här idén:

Eftersom "någon skall ta hand om" Fas3arna så borde vi fylla LO borgen, förbundskontor och avdelningsexpeditioner med FAS3are. Då har vi dem under vårt paraply och kan behandla dem väl. Det finns obegränsat med fackliga uppgifter som kan utföras av dem utan att konkurera med den reguljära arbetsmarknaden. Tänk så stark vår rörelse skulle bli. Vi skulle få in så mycket pengar så vi kunde slopa alla medlemsavgifter. Jag är absolut inte för detta utsugarsystem men nu finns det uppenbarligen och då måste vi göra vad vi kan föra att hjälpa våra medlemmar.

Jag kanske gissar fel, men om fack och andra folkrörelser tog in Fas3 människor - samt tog hand om bidragen för att ta hand om dessa människor - undrar jag om inte den moderata hjärntrusten skulle börja fundera på om Fas3 är en så jäkla bra idé!

4 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Hepp!!

Kul förslag. Underminera politiken genom att utnyttja den. Bra förslag, det köper vi.

Kerstin sa...

Köper också förslaget.
M skulle dö av skräck inför denna effekt av Fas3-lagen. Och ingenting skulle fröjda mig så mycket som om man gjorde det :-)

Knapsu sa...

Kanonidé!
Det kör vi på.

Björn Nilsson sa...

Med så många instämmanden är det väl bara att köra igång!