torsdag 14 april 2011

Dagen efter ...

Tja, vad trodde mupparna? 

7 kommentarer:

martin sa...

Man kanske skulle säga att den MÅSTE ätas upp av höjd ränta. :)

En skattesänkning är aldrig gynnsam för den som får sin inkomst ifrån arbete. Den äts upp av prishöjningarna som följer av att folk har mer pengar, sämre avtal, räntor och inflation.

Björn Nilsson sa...

Det slog mig just att det här är ju vad vi sparsamma väntar på, nämligen att få bättre ränta för våra sparpengar! Den där Borg kanske inte är så dum i alla fall ...? Fram för sjuttioåttonde jobbskatteavdraget!

martin sa...

Precis! Har du pengar på banken, eller lever på avkastning från ägande. Då är skattesänkningar rena guldregnet. Iaf om man kan lita på att politikerna inte låter skattesänkningen öka inflationen, men i över 20 års tid har man bekämpat inflation oavsett hur många arbetslösa det krävs, så det är nog safe den här gången också.

martin sa...

Samtidigt som skattesänkningen inte gynnar de som har sin inkomst från arbete så har det direkt negativa effekter för de som har det sämst. För dem kompenserar inte ökade kostnader i butiken, för räntor osv ens i närheten av vad de får ut av en skattesänkning.

Björn Nilsson sa...

Ja, åt den som har skall varda givet ...

Kerstin sa...

Martin:
Att ha pengar på banken har varit en ren förlustaffär de senaste 20 åren eller så, även bortsett från skattesänkningar.

Björn:
Ja, och sedan äts skattesänkningen upp av allt annat som blir dyrare, elen ex. och i mitt fall av sänkt pension. Min pension har vält sänkts sådär en 500 kr de senaste två åren. Fortsätter det några år till är den nere vid existensminimum. Men jag tillhör ju de där ska straffas för att jag inte dött ung.

martin sa...

Kerstin,
så har det alltid varit. Men när man inflaterat bort 40-talisternas skulder var det dags att hålla inflationen stången, kosta vad det kosta vill för deras barn...