fredag 1 april 2011

Aprilskämt

Bland aprilskämt på nätet noteras att Jinge säger sig ha blivit folkpartist, samt rapport från Nicke i Emmaboda om att Månen förväntas krocka med Jorden nästa år. När Motvalls-Kerstin skriver att Jorden styrs av idioter måste det väl också vara ett aprilskämt?

4 kommentarer:

martin sa...

Gick på Jinges skämt rakt av! Det är sällan man värderar texter utifrån datumet de skrevs. Jag tycker datum, veckodag och sådant är så irrelevant att jag måste kolla på mobilen för att veta vilken veckodag det är.

Kerstins är nog dessvärre inte ett skämt, det är en nödvändig konsekvens av demokrati. Den som verkar säkrast på sin sak och velar minst är den som får styra. Men alla vet att den som är bergsäker är nästan alltid den som vet minst, för det är en smal sak att vara säker om man inte bekymrar sig om verkligheten.

Om ni inte tror mig kolla på en nyhetssändning. När journalisten ställer frågot till en politiker om saker man inte kan vara säker på, hur säker är politikern? Vänta sedan på ett inslag där en journalist frågar en vetenskapsman om något som man kan vara väldigt säker på, hur svarar vetenskapsmannen?

Orkar ni inte med det experimentet så har ni facit här:
Politiker: Ja, så är det!
Vetenskapsmannen: Vi har starka indikationer på att det är så, men helt säkert kan man inte vara.

Vem av dessa verkar säkrast på sin sak? Säkerheten inger förtroende hos politikern, men det är oftast så, den som inget kan och inget begriper han är alltid bergsäker.

Björn Nilsson sa...

Det tog väl någon sekund innan jag kom på att Jinge nog behagade skämta ... och man kan ju säga att när jag tog upp Kerstin på listan så var det min egen konstiga humor som fick göra sig gällande.

Angående svaren från politiker respektive vetenskapare: borde inte den senare lägga till att "vidare forskning behövs" (vilket ungefär betyder "forskningsanslag sökes av behövande och duktig forskare till lovande projekt med korrekt ekologisk och genusteoretisk inriktning")?

Pierre Gilly sa...

Det hävdas att riksdagen fattat en beslut om att Sverige ska delta i kriget mot Libyen idag. Det är inget vidare aprilskämt.

Björn Nilsson sa...

Det kanske är ett utslag av svart humor? Det här börjar påminna om de ömkliga krig som Sverige försökte driva under Frihetstiden på 1700-talet.