torsdag 26 maj 2011

Nu igen

För nästan fyra år sedan skrev jag ett par inlägg mot bakgrund av att misstänkta nassetyper gett sig på ett Ung Vänster-arrangemang i Farsta i Stockholm (här och här) och kläckte en misstanke om att vissa borgerliga politiker gärna ser stormtrupper i aktion. Nu är det visst samma historia igen, med en folkpartist som stödjer ett liknande överfall, men nu i Sundbyberg. Är man snäll kan man kalla det för väldigt dåligt politiskt omdöme. Är man väldigt misstänksam funderar man på om det är en trend, där folkpartister alltmer omfattar de delar av liberalismen som de klassiska nazisterna gjorde till sin. Extrem konkurrens och våld mot motståndare, extremt lögnaktighet och hyckleri. Det är klart att fina liberaler kan hojta om att de inte gillar våld, det är andra som är våldsamma, fina liberaler smutsar inte sina händer med sådant ... men nu har i praktiken en FP-politiker uppmuntrat just de våldsamma, och är det medvetet eller ren dj-a dumhet?

Det är faktiskt upp till ledningen för Folkpartiet att ta hand om den här frågan och rensa upp - eller att inte göra det och därmed ytterligare stärka misstankarna om att grupper inom FP gärna ser nassar som nyttiga stormtrupper mot politiska motståndare.

PS. Mer om Sundbybergsfallet här. DS.

2 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

Det vore tacksamt att göra en socialpsykologisk studie på inte bara folkpartiet utan även på centerpartiet. Deras moraliska kollaps har något att säga om vår samtid. Tro inte att någon är immun!

Björn Nilsson sa...

FP-aren har även släppt ut påståenden som säger att morden på Folke Bernadotte, Olof Palme och Anna Lindh egentligen var offrens eget fel. En sorts skadehantering efter den första fadäsen kanske? Personen kan hävda att hon faktiskt ÄR tokig, och att man därmed inte behöver bry sig så mycket om vad hon säger. Fast skall man då sitta i SL:s styrelse ...?