lördag 21 maj 2011

Var och en har sitt kors att bäraJag gick förbi dessa korsbärare på Sergels torg för någon timme sedan. De verkade dock inte särskilt nedslagna. Kanske de hoppades att tillsammans med alla andra rättrogna bli uppryckta till himlen denna 21 maj? Har dock inte hört några rapporter om att denna remarkabla händelse har börjat ännu - skall vi gardera med att det kanske blir en morgondag i denna jordiska jämmerdal för såväl rättrogna som feltrogna?

Men som man ser här har kvällspressen en klar blick för lidande människor som har ett kors att bära. Stackars, stackars Anna Anka som blivit övergiven! Och lille kungen som nog bara vill ha lite roligt med pigga ungdomar och gamla kompisar jagas av ett rasande huskors - illa, illa! Alla har sitt kors att bära, som talesättet låter.
Många önskar väl att kungen tar sitt pick och pack och drar. Samtidigt får man vara lite försiktig med vad man önskar. Sticker Kalle Gustaf så är det inte givet att kronprinsessan verkligen är villig att ta över. Verkar ju som om hon tänker blåsa Solna på framtida närvaro på Haga slott. Om hon är hjärnan i familjen har hon kanske sedan länge försökt fixa till en flyktväg över till det civila samhället. Och vem har vi då? En prins som inte är Einsteins lillbrorsa direkt och som måste blåsas upp som jättesnygg av monarkistpressen när det inte finns något annat positivt att dra fram. Och skulle inte han vilja vara med så är väl "partyprinsessan" Madde nästa i tronföljden. Finns det någon mer? - I stället för att bara Kalle Gustaf abdikerar är det bäst att hela det där gänget avpolleteras och en lågbudget-republik införs. Det behövs inga dyra valkampanjer, riksdagens talman kan fungera som president.

Men något positivt finns det väl i alla fall: Ja, som ena kvällsblaskan påpekar så är det inte så dumt med rabarber!

4 kommentarer:

Martin sa...

Rapture hände för längesedan... Men det var så få rättrogna på jorden att händelsen passerade helt obemärkt.

Ja jag önskar också kungafamiljen ett människovärdigt liv. Den presidenten kan tillsättas som den redan gör. Inget pompa och ståt för att verkligen visa på ämbetets oväsentlighet. Detta servicehjon till riksdagen har i andra länder utvecklats till att bli en samling uppblåsta despoter som tror de är något.

Björn Nilsson sa...

... eller det kanske skulle bli en festlig nytändning för Sverige med "partyprinsessan" på tronen? "Sweden, where the action is!"

/lasse sa...

"Après nous le déluge"
(Efter oss syndafloden)

Det är egentligen bedrövligt att vi ska behöva importera franska pseudoadliga för att leva upp till ryktet om den svenska ”synden”.

Det blir väl till att importera en ny knug om den gamla inte håller måttet, Dominique Strauss-Kahn verkar vara ledig och precis som den förra importen en belastning för Frankrikes makthavare, ett knugaämne.

Björn Nilsson sa...

Jag kan ställa upp för en låg ersättning. Har faktiskt svensk "ur-adel" i mitt släktträd, och det borde väl duga?