lördag 7 maj 2011

Det går fort numera

Mossiga figurer som minns hur det var förr minns ubåtsnojan och de ubåtstroende. De senare kan betecknas som en halvreligiös sekt med aggressiva drag som "trodde på ubåtarna" och därmed sade dumma saker om personer som inte "trodde på ubåtarna". Så småningom upplöstes det hela i pruttande sillstim och simmande minkar, men det tog rätt många år innan man nådde dit, och inte vet jag om "de ubåtstroende" framfört några ursäkter för tidigare förlöpningar.

Numera är det snabbare ryck! Ena dagen är det ubåtar i Stockholms skärgård och marinen skall utreda det hela, dagen därpå är det hela vulgärt uttryckt reducerat till en skitfråga. Avloppsrör med gas som hoppat loss från bottenförtöjningen och flyter upp. Kanske tur (eller synd?) att inte utrikesexcellensen Bildt hann göra några stålhårda uttalanden om "postsovjetiska strukter" som är elaka och fortsätter att skicka minkar ... förlåt sillstim ... förlåt, ubåtar skall det vara! till våra fredliga svenska kuster.

Vad säga om det hela? "Skit flyter", kanske?

3 kommentarer:

Kerstin sa...

För att vara U-båt såg företeelsen väldigt konstig ut på bilden får jag ju säga.

Men visst var det U-båtar som var inne i Hårsfjärden. Jag såg till och med en periskop i min toalettstol en gång. Det måste ju ha varit en förarlös superminimini-Ulands-båt. De var väldigt avancerade redan då, ryssarna.

Anonym sa...

Det här är väl inte så mycket att uppröras över, men tillrört är det verkligen! Det kanske bara var några polska rörmokare som varit i farten?

Vi kan ju inte utesluta att det var ett avloppsrör som seglade under rysk flagg.

Björn Nilsson sa...

Det har varit tyst om det här de senaste dagarna tror jag. Kanske analytikerna på Marinstaben sitter och mediterar över fotot?