lördag 22 mars 2014

Just vad jag tänkte ...


... för flera dagar sedan, och Arne och farmor Anka är inne på samma linje: Hur i h-e dum kan man vara, trodde verkligen någon att det skulle gå att knuffa bort Ryssland från Sevastopol och Krim? Hade det ens gått när fyll-Boris Jeltsin satt och luktade sprit i Kreml? - Knappast, och när nu en fullfjädrad underrättelseman sitter, förmodligen helt nykter, i detsamma Kreml är det helt otänkbart. Hur skall vi tolka detta? Lever vi i den yttersta tiden när fullständigt bindgalna individer kan ta sig till vad som helst utan något begrepp om konsekvenserna?

Jaja, nu sitter NATO och EU med en hoper fascister i knät, med ett Ukraina på ruinens brant, och med hotande uppror i delar av landet. Det man var ute efter, Krim, har gått förlorat. Så går det när smartskallarna får härja! Men lydiga svenska politiker ställer gärna upp för att ösa in pengar i ... i vadå, ett av världens mer korrumperade länder! Det kan väl alltid glädja någon korrupt oligark!

2 kommentarer:

/lasse sa...


"The American neocons arranged the coup in Ukraine and sent the unhappy country crashing down, but the first tangible fruit of this break up went to Russia.

A new Jewish joke was coined at that time:

Israeli President Peres asks the Russian President:

- Vladimir, are you of Jewish ancestry?

- Putin: What makes you think so, Shimon?

- Peres: You made the US pay five billion dollars to deliver Crimea to Russia. Even for a Jew, that is audacious!"

Putins Trimph - Countepnch.org

martin sa...

Hur visste EU och USA att Ukrainas regering var korrupt?

Det var deras pengar....


Frågan är om korruption inte kan vara en sann patriotisk handling. Om pengarna kommer in i landet från imperialister, som försöker skapa ett beroende av dem för att skaffa sig en hävstång emot politiken, skulle då inte en ledare som vill hindra de imperialistiska förtrupperna i kritstrecksrandig kostym stoppa deras pengar i egen ficka. Är det inte viktigt att imperialisters pengar inte tillåts åstadkomma vad de var menade för.


Läste idag att EU förberedde sig för ekonomisk krigföring emot ryssland. Erkänner de inte där att det råder en hög grad samordning mellan stat och kapital i EU, vilket får anses vara en förutsättning för meningsfull krigföring. Är EU således bara en korporativistisk konstruktion och de nu stärker banden mellan kapital och stat, ett nödvändigt första steg för krig.