tisdag 11 november 2008

Den bäste som kan köpas


"Den bäste president man kan köpa för pengar". Prislapp: 594 miljoner dollar. Framtiden får utvisa om det var ett upp- eller nedköp.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ser det lite annorlunda. Det är nog billigt med 594 miljoner för att slippa alternativet. Väl investerade pengar hoopas jag.

Vidare skall det mycket till för att vara ett nedköp från nuvarande läge.
H2

Björn Nilsson sa...

Hoppas du har rätt. Jag är en pessimistisk jäkel ibland. Eller att jag åtminstone förhåller mig avvaktande tills killen börjar genomföra sin politik i praktiken. Jag hoppas faktiskt mer på att det blir ett tryck underifrån som gör att Obama kan släppa loss från republikanerna och de vidrigare delarna av demokratiska partiet och föra en åtminstone någorlunda anständig politik.

Anonym sa...

Sixten:
Det finns ju inget vidare tryck underifrån: krigströttheten har inte utvecklats tillräckligt långt (som under Vietnamkriget), så Obama ska "fokusera" på Afghanistan.
Obama har skickligt nog fått många att rösta på CHANGE, utan löften om vad det kan bli. Stor besvikelse kan bli hos afroamerikaner, latinos, fattiga, krigsmotstånadare m fl som utan saklig anledning röstat på honom.
Det är ens osäkert om Guantanamo slås igen eller en sjukförsäkring genomförs (paret Clinton försökte i åtta år). Sionister som röstat på honom kan vara de enda som blir nöjda.
Barack Obama är säkert en hyvens kille som person, vilket kanske visar sig när han slutat som president (som Jimmy Carter, Eisenhower, Ramsey Clark, Robert McNamara, Colin POwell m fl).

Björn Nilsson sa...

Ja det är lätt att vara pessimistisk. Vi får väl se om den där "Generation Information" som jag skrev om tidigare kanske ändå ser till att det blir liv och rörelse. Men för afghaner och palestinier ser det tveksamt ut, det håller jag med om.

Anonym sa...

Sixten, jag tror du ser på USA utifrån och det är inte samma sak som inifrån.
Det är inte någon direkt krigströtthet som du säger, det folk är trötta på är räkningen som skall betalas. Guantanamo är större som fråga utomlands än inne i USA. Tyvärr.

Obama måste göra något för sina väljare för att behålla sin populäritet och det handlar om ekonomin i första hand. ekonmin även i andra och tredje hand. Sjukförsäkringen som fråga kommer efter jobbet och att kunna behålla sitt hus.

Skillanden för omvärlden kan nog bli en dialog i stället för diktat

H2

Bengt Axmacher sa...

Jag tror ungefär som Sixten. Det är åtskillligt som ter sig annorlunda inne i USA än vad det gör från vår horisont. De frågar ju inte heller stort efter vad vi tycker när de går till valurnorna utan röstar efter eget huvud. Det är väl det som kallas demokrati.
Jag tycker de gjorde ett bra val. Även ur vår synpunkt.
Att man sedan får se tiden an innan man sätter slutbetyg är väl en självklarhet.